Handballers Saturnus delen de punten met D.W.S.

15 April 2018, 19:45 uur

Bij de dames van Saturnus '72 kon de goede prestatie van vorige week geen vervolg geven worden, ondanks dat het geen slechte wedstrijd was werd toch verloren van koploper D.W.S. De heren gaven hun beker winst een goed vervolg en wonnen wel van de Schiedammers.

Coach Linsey Rijsdijk zag, een soms bij vlagen goed spelend Saturnus’72, toch verliezen van D.W.S. “Helaas waren er ook te veel rommelige momenten waarop we de tegenstander veel ruimte gaven. Met name in de eerste helft had het verschil kleiner moeten zijn. Nu stonden we bij rust achter met 5-11”. In de tweede helft werd het weer een wedstrijd waarbij aan Saturnus kant Romy Muller een hoofdrol vertolkte. Ze wist diverse malen het net te vinden. Toch was dit niet voldoende om het de Schiedammers echt lastig te maken. Uiteindelijk werd met 18-26 verloren maar is de aansluiting met de koploper een beetje uit zicht en bedraagt inmiddels 5 punten.

De heren gaven het tweede deel van de veldcompetitie een prima vervolg. Het was wel even wennen, twee dagen eerder stond de ploeg nog in de zaal tijdens de gewonnen bekerfinale, maar op het harde buitenveld zag het er goed uit. Zeker voor de thee presteerde de ploeg als in de zaal. Prima uitgespeelde aanvallen werden ook keurig afgerond. Met name Marco van Laar kon zijn bekeroptreden een goed vervolg geven met diverse treffers. Het is te hopen dat hij zijn carrière ook volgend seizoen een vervolg geeft. Bij rust was de ploeg al uitgelopen tot 21-14. Wat er in de thee zat blijft een raadsel, maar het eerste deel van de tweede helft was Saturnus even het spoor bijster. D.W.S. begon aan een indrukwekkende inhaal race en kwam in de 17e minuut zelfs op 29-28. Een goede stop van keeper Lennart Huisman voorkwam een gelijke stand en uit de rebound kon Stephan Soeteman het verschil weer op twee treffers brengen. Saturnus was weer wakker en zette het goede spel van de eerste helft weer om in doelpunten. Het werd een overwinning van 42-35. Bernard Verkade bleef met een lichte blessure de gehele wedstrijd op de bank.

Zondag ontvangen de dames de rode lantaarndrager T.O.G.B. (14.15 uur) en krijgen de heren te maken met de Meeuwen 1 (13.00 uur). Ook een ploeg die laag op de ranglijst staat. Voor beide teams een goede mogelijkheid om de punten in Ridderkerk te houden.