Handballers Saturnus '72 te nonchalant

25 November 2018, 19:53 uur

Na afloop was de analyse van de verloren wedstrijd tussen Saturnus '72 en Ventura kort en duidelijk. “In de eerste helft waren we te nonchalant waardoor we de tegenstander niet van ons af konden schudden. In het tweede deel ging het beter, maar vergaten we soms bij afgeslagen aanvallen mee te verdedigen”, reageerde André van den Bosch na afloop. Gedurende de eerste helft had Saturnus het heft in handen en liep rond de 23eminuut uit naar een 12-9 voorsprong. Toch lukte het niet om de voorsprong te consolideren. Slordigheden en het al eerder genoemde verdedigende probleem stelde de Schiedammers in staat om bij rust een voorsprong te pakken van 14-15. In deel twee duurde het ruim 10 minuten (17-20) alvorens Saturnus het initiatief over nam en de wedstrijd gelijk trok (22-22). Maar opnieuw kon het goede spel niet worden doorgezet. Ventura kwam op een kleine voorsprong van één a twee treffers die zij tot aan het einde konden behouden. Een alles of niets actie had geen resultaat en resulteerde in een 27-30 nederlaag. “Jammer, er had meer ingezeten. Gelukkig is de competitie nog lang en kunnen we deze fout nog recht zetten” was de conclusie van Van den Bosch na afloop. Er was nog een opmerkelijk moment in de tweede helft toen de scheidsrechters Chrispijn en Van Duren de tijdwaarnemers corrigeerde. De stand van 18-19 moest worden gewijzigd in 17-20! Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij een ploeg uit het rechter rijtje. In de Amsterdamse Pijp is U.S. 2 om 20.15 uur de tegenstander.