Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In de laatste wedstrijd voor de winterstop deden de handballers van Saturnus’72 wederom goede zaken. Maar ook zaterdag ging het niet zonder slag of stoot en duurde het tot aan de laatste tien minuten alvorens de winst definitief over de streep kon worden getrokken. De aanloop naar deze wedstrijd kende enkele ongemakken, zoals griepjes en blessures, wat echter geen grote invloed had op de wedstrijd. Zoals verwacht was tegenstander Hercules 2 een gedegen en goede tegenstander. Het eerste deel ging gelijk op (7-7), waarna een goed en aanvallende periode de stand van 14-11 op het bord bracht. Toch was de stand bij rust weer gelijk (16-16).

Een sterke start na de rust (21-18) gaf perspectief voor de rest van de wedstrijd. Helaas gaven de Ridderkerkers de keeper van de tegenstander een podium door hem bij schoten kansen te geven de bal uit het doel te rammelen. Zodoende bleven de ploegen dicht bij elkaar (25-24). Pas in de laatste tien minuten kon de Saturnus de wedstrijd beslissen. Waar Saturnus vorig seizoen een krappe bezetting had staat er nu een complete ploeg met een goede conditie. Dit gaf in deze wedstrijd dan ook de doorslag. De winst met 32-26 was dan ook verdiend.
Doordat de topper tussen koploper Ventura en nummer twee Volendam door Ventura is gewonnen gaat Saturnus Volendam voorbij en komt hierdoor op de tweede plek. De achterstand bedraagt twee punten. Op 6 januari komen de Volendammers naar Ridderkerk.