Handballers blijven in het spoor van koploper

2 December 2018, 19:47 uur

Zonder de aan zijn rug geblesseerde Ferdy van der Jagt is er een goed resultaat neergezet door de handballers van Saturnus’72. In de Amsterdamse Pijp werd U.S. 2 ruim verslagen. “Een groot aantal teams in de hoofdklasse C is aan elkaar gewaagd. De verschillen zijn klein. Wil je mee doen om de prijzen dan moet er worden geleerd van de fouten en twee keer dertig minuten geconcentreerd worden gespeeld”, was het devies van trainer André van den Bosch. In Amsterdam ging de wedstrijd tegen U.S. tot 10-10 gelijk op. Na het uitvallen van de Amsterdamse spelverdeler kon het topschutter van de Amsterdammers aan banden worden gelegd. Remco de Jong kreeg die taak en hield hem verder uit de wedstrijd. Na de rust (12-18) liep de ploeg snel uit naar 13-22. Vincent Du Buisson had zijn vorm terug en kon samen met Danny Kanters en Denny van den Ende een rol van betekenis spelen in de aanval. Ook Stephan Soeteman kon een steentje bijdrage aan een prima wedstrijd die na 19-33 met 26-38 zeer verdiend werd gewonnen. Ook junior Wesley Tarmond pakte weer een doelpuntje mee. Ferdy van der Jagt ontbrak met een rugblessure. Saturnus blijft hierdoor op twee punten van koploper Ventura.

Zaterdag staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. In Den Haag is SOS-Kwiek Sport een tegenstander die niet mag worden onderschat. Aanvang van dit treffen is 20.40 uur.