Handballers blijven in het spoor van de koploper

18 November 2018, 19:59 uur

De mannen van Saturnus’72 blijven keurig in het spoor van koploper Hercules. Gelijk aantal punten (10) maar de koploper heeft nog een wedstrijd te goed. Zonder Justin Vlasblom, maar met Ferdy van der Jagt (ging een vlucht later voor zijn werk naar het buitenland) werd het een verdiende 23-28 overwinning. Verdedigend zat het goed en ook aanvallend kon de ploeg tegenstander HMS/Achilles onder druk zetten. Voor de rust sloeg de ploeg al een klein gaatje slaan. Via 5-10 kon de rust worden aangetekend met 7-13. Een kleine domper in de eerste helft was het uitvallen van spelbepaler Stephan Soeteman met een blessure. Intensieve verzorging, tot in de rust van Maurice van Dijke, zorgde ervoor dat Soeteman ook in het tweede bedrijf zijn waarde toch kon tonen. In het tweede bedrijf kreeg de Utrechtse thuisploeg iets meer vat op het spel van Saturnus. Er sloop iets van onrust in het spel van de Ridderkerkers. Maar na een kleine omzetting binnen de ploeg werd de draad weer opgepakt. Onder aanvoering van Remco de Jong werd de overwinning binnen gehaald. Volgens trainer André van den Bosch gaan de trainingen hun vruchten afwerken. Zo gaat Danny Kanters naast zijn verdedigende werk ook aanvallend renderen. Naast de eerder genoemde van der Jagt speelde ook de wisselspelers Maurice van Dijken en junior Wesley Tarmond zeer verdienstelijk.

Deze overwinning geeft vertrouwen voor de toekomst en dat is zeker van belang voor de thuiswedstrijd van a.s. zaterdag tegen het eveneens op de tweede plek staande Het Schielicht/Ventura. Aanvang van deze wedstrijd is om 20.25 uur in de eigen hal op het Reyerpark.