Handbalcompetitie loopt op z’n eind

3 June 2018, 19:14 uur

Met nog één wedstrijd voor de boeg slaagden de dames van Saturnus '72 er niet Roda’71 de punten af te snoepen. Ook de heren lopen op hun laatste benen. In Voorschoten was H.V.V.’70 te sterk.

De dames hadden het in de uitwedstrijd bij Roda’71 best lastig. Zonder aanvulling vanuit het tweede, speelde op het zelfde tijdstip, was de basis mager. Vanuit eigen gelederen vulde de geblesseerde Michelle van Wijk, Sanne Euser en Sanne Bruinzeel het team toch enigszins aan. Het werd daardoor een wisselvallige wedstrijd tegen een fysiek sterke tegenstander. Verdedigend zat het goed, aanvallend had het zeker beter gekund al kon Romy Muller van afstand enkele fraaie treffers scoren. Bij rust was het verschil beperkt tot drie treffers (8-5). Het tweede deel herstelde Saturnus zich redelijk maar kon het verschil niet weg werken. Het werd uiteindelijk een geflatteerde 14-11 nederlaag. Rest nog te vermelden dat de man in het zwart niet op de hand van de Ridderkerkers was (!) en daar was vriend en ook vijand het helemaal over eens.

De mannen speelden in Voorschoten bij kampioenskandidaat H.V.V.’70. Zonder coach Dylan Muller, begeleider Danny Kanters en aanvoerder Remco de Jong en als dan ook de voorbereiding ook niet optimaal is dan is een snelle achterstand dan ook niet verwonderlijk. Nadat de eerste stofwolken waren opgetrokken ontstond toch een leuke wedstrijd. Saturnus hield de opgelopen achterstand tot aan de rust beperkt (18-14). Ook in het tweede part was de thuisploeg net iets sterker. Daarnaast hadden de Ridderkerkers ook nog maar beperkte wisselmogelijkheden waardoor een nederlaag onafwendbaar was. Bij een stand van 37-29 was de wedstrijd na 2 x 30 minuten gespeeld.
Het lange handbal seizoen zit er bijna op. Zondag zijn de laatste competitiewedstrijden. De dames ontmoeten laagvlieger Twist 2. Een mooie gelegenheid om interim coach Linsey Rijsdijk een waardig afscheid te geven. De heren slepen zich naar het einde van de competitie in een wedstrijd tegen Snelwiek. Na 34 competitie wedstrijden (zaal en veld) en een aantal bekerwedstrijden is de pijp leeg. Hopelijk krijgt de naar de dames vertrekkende coach Dylan Muller een mooi afscheid.