Uitvaartverzorging Ridderkerk biedt unieke mogelijkheid

mainImage
Uitvaartverzorging Ridderkerk biedt unieke mogelijkheid

Komend voorjaar wordt een begin gemaakt met de werkzaamheden aan het rouwcentrum aan de Lagendijk. De ingrijpende verbouwing zorgt ervoor dat de faciliteiten bij begraafplaats Vredehof enkele maanden niet gebruikt kunnen worden. Om nabestaanden toch een zo mooi mogelijke uitvaart te bezorgen, gingen uitvaartondernemers Rob en Jacqueline de Ruijter van Uitvaartverzorging Ridderkerk op zoek naar geschikte vervangende locaties. Het leidde tot een bijzondere samenwerking met Hofstede De Paradijshoeve. De unieke locatie aan de Oostmolendijk kan via Uitvaartverzorging Ridderkerk gebruikt worden voor afscheidsdiensten.

De Ruijter hierover: “De gemeente heeft voor de periode dat de aula aan de Lagendijk gesloten is, enkele alternatieve accommodaties aangedragen. Wij vonden echter dat de mogelijkheden uitgebreid moesten worden, omdat in onze ogen de keuzes uit locaties nog niet breed genoeg was. Zo kwamen wij in contact met Piet Plaisier en Henriette Mesland. Met Hofstede De Paradijshoeve, een voormalige boerderij, bezitten zij een voor Ridderkerkse begrippen uniek gebouw om op een mooie manier een afscheidsplechtigheid voor een dierbare te organiseren. Op deze locatie kan een uitvaart plaatsvinden tot een aantal van ongeveer 90 aanwezigen. Het is een mooie ruimte in een natuurrijke omgeving.”

Uiteraard is Hofstede De Paradijshoeve slechts één van de alternatieve locaties in de komende maanden. “De uitvaartverzorgers zullen moeten improviseren door het tijdelijk wegvallen van de ruimtes aan de Lagendijk, maar wij zijn ervan overtuigd dat de oplossingen die wij bieden ervoor zorgen dat de uitvaart verzorgd kan blijven worden zoals men dat wenst.”

Met de rouwkamers die Uitvaartverzorging Ridderkerk heeft aan de Adriaan van Ostadestraat, nabij de begraafplaats, biedt men sowieso al een mogelijkheid om 24 uur per dag bij de overledene te kunnen zijn. Deze ruimte is overigens ook zeer geschikt om voor een klein gezelschap tot ca. 20 personen het afscheid te organiseren. Ook dat is iets waarmee De Ruijter zich onderscheidt.

Wie meer wil weten over een uitvaart verzorgd door Uitvaartverzorging Ridderkerk of over de alternatieve locaties, kan vrijblijvend contact opnemen.

Uitvaartverzorging Ridderkerk
Lagendijk 191
2981 EL Ridderkerk
Tel. 0180 - 430 300
E-mail: [email protected]
Website: www.uitvaartverzorgingridderkerk.nl


Foto: Digitaal Dagblad