"Ook bij verzekering vrije keuze in uitvaartondernemer"

mainImage
"Ook bij verzekering vrije keuze in uitvaartondernemer"

Al zes jaar leidt Ridderkerker Rob de Ruijter Uitvaartverzorging Ridderkerk. Hij voorziet met zijn bedrijf in een toenemende behoefte om niet alleen na een overlijden of tijdens een ziekbed een uitvaart voor te bereiden, maar ook met mensen die nog jong en gezond zijn de wensen te bespreken. Zelf zegt hij erover: ‘Belangrijk voor mij is dat het afscheid past bij het leven van de overledene. Hierdoor dient elke uitvaart zijn eigen unieke karakter te hebben, verzorgd met rust, respect en kwaliteit. Er is veel mogelijk en er mag ook veel, maar dat hoeft allemaal niet. Het goede gevoel schuilt vaak in de eenvoud.”

In het voorjaar van 2017 trad zijn vrouw Jacqueline toe tot het bedrijf, vanwege de toename in verzoeken om het verzorgen van een uitvaart. Zij houdt zich onder meer bezig met de vele administratieve taken, maar fungeert ook als gastvrouw op de dag van de uitvaart.

Vrije keuze ondanks verzekeringsmaatschappij
Mensen zijn nog vaak in de veronderstelling dat men door de partij bij wie ze verzekerd zijn ook de uitvaart moet laten verzorgen. Het is echter ook mogelijk om zelf een uitvaartondernemer uit te kiezen. Die keuze kan dus op Uitvaartverzorging Ridderkerk vallen. Het bedrijf legt vervolgens contact met de verzekeraar. Men is vrij in de keuze welke uitvaartondernemer de begrafenis of crematie regelt. De Ruijter: “Het gebeurt vaak dat mensen later tegen mij zeggen dat ze het spijtig vonden dat het niet via onze uitvaartonderneming kon, omdat ze elders verzekerd waren. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken dat men altijd vrij is in die keuze, waar men ook verzekerd is.”

Rouwkamers
Waar nabestaanden steeds meer behoefte aan hebben, is het gebruik kunnen maken van een rouwkamer. In een dergelijke kamer ligt de overledene indien gewenst 24 uur per dag opgebaard. Uitvaartverzorging Ridderkerk beschikt over een sfeervol gebouw aan de Adriaan van Ostadestraat. Dit is op de hoek van de Rembrandtweg en de Burgemeester De Zeeuwstraat, in Ridderkerk Centrum. Het gebouw telt drie ‘huiskamers’. Hierin is de keuze vrij om vaste tijdstippen van bezoeken te bepalen of om 24 uur per dag toegang te hebben tot één van de drie kamers. De gemakken die men thuis ook heeft, zoals een magnetron, WiFi, koelkast, koffiezetapparaat en dergelijke zorgen ervoor dat de ruimte een huiskamer wordt die het kille karakter van het afscheid nemen deels weg kan halen. Het zijn tenslotte de laatste momenten die men met overledene kan doorbrengen.
Wilsbeschikking
“Het is belangrijk om dit vooraf met elkaar door te spreken. Soms zijn mensen al tientallen jaren samen, maar hebben ze geen idee hoe hun partner de uitvaart ingevuld wil zien.”

Het vooraf bespreken of vastleggen van de wensen kan met een wilsbeschikking.

Uitvaartverzorging Ridderkerk kan u helpen en adviseren bij het opstellen van een wilsbeschikking en/of u vrijblijvend voorzien van een heldere kostencalculatie voor de uitvaart zoals u die wenst.

Uitvaartverzorging Ridderkerk
Tel. 0180 - 430 300
E-mail: [email protected]
Website: www.uitvaartverzorgingridderkerk.nl


Foto: Digitaal Dagblad