Fender is Rabobank ‘Starter van het kwartaal’

mainImage
Fender is Rabobank ‘Starter van het kwartaal’

In 2017 startten twee vrienden in Ridderkerk een uitzendbureau gericht op de installatietechniek en de bouw. Nu, ruim een jaar later, mogen Ernst Both en Joris van Uffelen concluderen dat hun beslissing om zelf te gaan ondernemen, de juiste is gebleken. Zij zijn de trotse eigenaar van Fender Personeelsbemiddeling BV, de Rabobank ‘Starter van het kwartaal’.

De Ridderkerkers kennen elkaar al vanaf de peuterschool. In een recent verleden werkten zij in loondienst. Met samen meer dan tien jaar ervaring in de uitzendbranche besloten zij het erop te wagen met de oprichting van Fender Personeelsbemiddeling BV. Jonge ondernemers, dat mogen Ernst en Joris wel genoemd worden. Beiden nog geen dertig jaar, maar al wel gepokt en gemazeld. Zij spelen in op de behoeften die er zijn in de bouw en technische wereld.

Door het open verkeer van arbeid weten Ernst en Joris veel goede mensen aan zich te binden. Voor hun personeel verzorgen zij, indien nodig, ook huisvesting en andere zaken. De jeugdvrienden zijn er vooral trots op dat zij een diversiteit aan personeel in de kaartenbak hebben, die allemaal hun beste beentje voor zetten. “Wat wij heel bijzonder vinden en waar we ook trots op zijn, is dat we zowel door de Nederlandse werknemer, als door de werknemers uit het buitenland gewaardeerd worden en dat zij graag voor ons werken.”

Op lokatie
“Uiteraard moet je veel dingen vanuit je kantoor regelen, daarom zijn we ook blij met onze huisvesting aan de Gieterijstraat, maar veel belangrijker vinden wij het om op de projecten te komen. Dat motiveert je werknemers, omdat je zo je betrokkenheid laat zien. En voor ons snijdt het mes aan twee kanten. Je leert het bedrijf aan wie je personeel levert nog beter kennen.”
De heren geven aan dat die bezoeken, samen met de gesprekken met opdrachtgevers, ertoe leiden dat zij in staat zijn om goede matches te maken. “Wij durven te zeggen dat wij de bedrijfscultuur aan weten te voelen en daar de juiste keuze voor personeel aan koppelen.”

“Wij zijn er trots op dat ons personeel continu voor nieuwe aanwas zorgt. In hun vrienden- en werkkring bevelen zij ons aan. Dat is natuurlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen.”
En zo kan het gebeuren dat net een jaar na de start Ernst en Joris op dit moment al zo’n 70
a 80 man op diverse projecten aan het werk hebben. Een enorme groei in het eerste jaar.

Pro-actief meedenken vanuit de Rabobank
Na de start van hun bedrijf en de huur van het pand, hadden Ernst en Joris nog veel zaken te regelen. Omdat beiden al privé bankierden bij de Rabobank en daar nooit tegen problemen waren aangelopen, was de keuze al snel gemaakt.
Starterscoach Maikel Ringe kwam snel in beeld en hielp het tweetal met het regelen van het betalingsverkeer, de juiste verzekeringen en andere bijkomende zaken.

“We weten wat we aan de Rabobank hebben. Zij nemen ons veel zorgen uit handen in zaken waar we wat minder affiniteit mee hebben” En zo kunnen Ernst en Joris zich bezighouden met de dingen waar zij goed in zijn: het maken van een juiste match.
Meer weten over werken bij Fender? Of over personeel via Fender?
www.fenderbv.nl
[email protected]

Ook je eigen bedrijf starten?
Overweeg je ook om een eigen bedrijf te starten? Kom dan gerust langs bij één van
onze Starterscoaches. En wie weet….ben jij straks onze volgende ‘Starter van het kwartaal’.
Iedere donderdagmiddag kun je zonder afspraak binnenlopen voor meer informatie.
Toch liever een afspraak maken? Dat kan natuurlijk ook!
Bel (0180) 639 500 of kijk op rabobank.nl/rmij


Foto: Digitaal Dagblad