Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In de thuiswedstrijd van Saturnus '72 dames 1 met Twist 2 uit Vlaardingen bleef het te lang spannend. De thuisploeg had de wedstrijd al veel eerder in de tweede helft moeten beslissen. Nu duurde het tot de 22e minuut in die tweede helft alvorens er een gaatje van meer dan vier treffers kon worden geslagen. De eerste helft hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Saturnus was dan wel kwalitatief beter, maar kon dit niet uitdrukken in treffers. Het verschil bij rust bleef beperkt tot twee treffers (13-11). Ook in deel twee lukte het maar niet om de gasten op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Het werd nog even 18-14, maar al gauw stond het ook weer 18-17. Pas vanaf de 22e minuut (19-17) kon Saturnus een gat slaan dat niet meer werd weg gegeven. Met twee fraaie treffers van Romy Muller kon de eindstand van 22-17 op het scorebord worden gezet. “We maakte het onnodig spannend, te slordig in de aanval waardoor er kansen kwamen voor Twist. Gelukkig stak keepster Melissa van den Bosch in goede doen. Als we net zo goed hadden gespeeld als de laatste (verloren!) wedstrijden, dan hadden we deze wedstrijd al veel eerder beslecht”, reageerde coach Dylan Muller na afloop. “We zijn in ieder geval van de laatste plek af”.
De dames spelen in de laatste wedstrijd voor de winterstop op een bijzonder tijdstip. In Schiedam is Ventura 3 om 09.00 uur de tegenstander. Ook een ploeg die in het “rechter” rijtje onderin een plaats heeft ingenomen. Er zijn dus mogelijkheden om de kerstvakantie met een goed gevoel in te gaan.