Dubbele cijfers voor Slikkerveer tegen Cabauw: 10-0

5 November 2018, 07:33 uur

Slikkerveer speelde zondag 4 november 2018 thuis op het eigen Reijerpark tegen Cabauw uit Lopik. Het laag op de ranglijst staande Cabauw werd door Slikkerveer in de openingsfase meteen onder druk gezet. Al in de eerste minuut werd Damion Janssen goed diep gestuurd door Chevillio Halden, maar zijn schot bij de eerste paal werd door goalie Slootjes naast gewerkt. In de volgende minuut belandde een voorzet van Danny Rijnberk precies op het hoofd van vrijstaande Jeroen Capelle, maar met een reflex kon Slootjes de bal naast tikken. In de vijfde minuut bezweek de defensie van Cabauw wel. Een voorzet van Dylan Vrijman werd met een stuit ingekopt door Jeroen Capelle: 1-0. In de tiende minuut werd de score al verdubbeld. Chevillio Halden stoomde op langs de linkerflank en vanaf de achterlijn kon hij Dylan Vrijman goed bereiken, die in het vijfmeter gebied binnen kon werken: 2-0. Hierna nam de ploeg van trainer André Stafleu even gas terug om de bal veelvuldig rond te laten gaan. Kansen waren er voor Danny Rijnberk, Rene Beute en Damion Janssen, maar de inzet richting het doel was niet zuiver genoeg. In de 36-ste minuut nam Nick Geluk een corner vanaf de rechterflank, waarna deze snoeihard ingekopt werd door Damion Janssen bij de eerste paal: 3-0. Daarna volgden er nog weer kansen voor Dylan Vrijman en Chevillio Halden. Vijf minuten voor rust werd Jeroen Capelle goed diep gestuurd in het centrum van de aanval. Met een puntertje langs de uitkomende keeper werd het 4-0. Net voor rust werd het zelfs nog 5-0. Linksback Nick Geluk schoot de bal als een volleerde rechtsbuiten over keeper Slootjes op de voor het doel vrijstaande Jeroen Capelle en die wist met het buitenkansje wel raad.

In de tweede helft pakte Slikkerveer meteen de draad weer op van de eerste helft. Chevillio Halden soleerde over de linkerflank naar de achterlijn en legde prima terug op Dylan Vrijman, die eenvoudig de bal in de touwen liet bollen: 6-0. In de 55-ste minuut maakte Chevillio Halden een fraaie één-twee met Jeroen Capelle en ronde het daarna keurig af: 7-0. In de 61-ste minuut werd Jeroen Capelle weer goed diep gestuurd vanaf het middenveld. Met een geplaatst schot langs de uitkomende keeper werd het met de 8-0 al de vierde treffer voor Jeroen Capelle. Meteen daarna had Jeroen Capelle de kans op nog een treffer, maar na goed voorbereidend werk van Rene Beute schoot hij naast. Ook Dylan Vrijman schoot net over, voordat het wel weer een treffer werd. Cerezo Fung-A-Wing passeerde op de rechterflank twee tegenstanders en legde goed terug op Dylan Vrijman, die de verre hoek keurig uitzocht om de bal binnen te laten vallen: 9-0. Tien minuten voor tijd kon zelfs de tiende treffer worden genoteerd. Na voorbereidend werk van Cerezo Fung-A-Wing en Steven de la Rambelje was het Rene Beute die met een schot in de verre hoek de 10-0 maakte. Daarna waren er nog kansen op meer doelpunten, maar de kansen van Boy van Reede, Jeroen Capelle en Chevillio Halden werden niet benut. Zodoende bleef het bij de 10-0, want hoe het sportieve Cabauw het ook probeerde in de aanval, steeds stond Patrick Werkhoven goed op zijn post. Al met al een fraaie overwinning met dubbele cijfers voor Slikkerveer, waardoor het op de ranglijst klimt naar de vierde plaats. Komende zaterdag 10 november wordt er voor de beker gevoetbald. De wedstrijd in Oude Tonge tegen DBGC begint dan om 14.30 uur.