Degradatie komt dichterbij voor KCR

23 April 2018, 19:59 uur

Afgelopen zaterdag speelde KCR haar eerste thuiswedstrijd van de tweede helft van het veldseizoen. Het vlaggenschip had het al moeilijk, maar verkeert na opnieuw een verliespartij nu echt in zwaar weer. De ploeg van Dennis Gaemers liet het afweten tegen de nummer 6 op de ranglijst: DOS/Kampen Veltman. De wedstrijd werd met 21-26 verloren.

Direct handhaven is alleen in theorie nog mogelijk, gezien de achterstand van acht punten op plaats zes, met nog vier duels te gaan. Alleen KVZ is nog in zicht. Na zaterdag heeft de concurrent uit Amstelveen echter een gat van vier punten geslagen.

Afgelopen zaterdag begon KCR slordig aan de wedstrijd. De gemaakte afspraken werden niet goed nagekomen en DOS kwam al snel op een 1-3 voorsprong. Dennis Gaemers vroeg na 10 minuten de eerste time-out aan om zijn ploeg bij de les te roepen. Tot 5-6 kon de AKOMAR Shipping-formatie bij blijven. Zowel aanvallend als verdedigend werden veel fouten gemaakt, waar DOS van profiteerde. De ploeg uit Kampen liep uit naar een ruststand van 8-14.

Na rust veranderde er weinig. Hoewel DOS geen wereldwedstrijd speelde, kon KCR maar weinig van het eigen spel laten zien. Met verschillende wissels probeerde Gaemers het tij nog te keren. Helaas moesten de Ridderkerkers het onderspit delven en werd er afgefloten bij een eindstand 21-26 in het voordeel van DOS op het scorebord.

Voor KCR komen er vier finales aan; welke allen gewonnen moeten worden. Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Pernix op het programma. Aanvang aan de Sportlaan: 16.00 uur

Scores: Stephan Mulder 7, Remon de Vos 6, Arie van Pelt 2, Mark van der Schelling 2, Natasja Langstaat 1, Vincent van der Steen 1, Anita van Leer-Vrijmoed 1 en Karin Vlasblom 1.