Dames RVVH zetten Ter Leede 2 eenvoudig opzij

20 May 2018, 11:40 uur

Dit Pinksterweekeinde was een volledig voetbalprogramma in de hoofdklasse vrouwen. De vrouwen van RVVH bezochten Sassenheim voor een ontmoeting van het enige schaduwteam in deze klasse, het tweede van Ter Leede, dat eenvoudig met 1-5 opzij werd gezet door RVVH.

De één na laatste ronde van deze competitie was er voor RVVH maar één ding te halen in Sassenheim, zelfvertrouwen met het oog op de naderende nacompetitie. Voor Ter Leede was alleen ‘de eer’ inzet voor deze wedstrijd.

Het was Ter Leede dat de eerste kans creëerde. Direct na de aftrap door RVVH veroverde Ter Leede de bal en kreeg binnen de minuut een enorme kans op een snelle voorsprong. Gelukkig voor RVVH resulteerde dit niet in een treffer. Eenmaal wakker begon RVVH te voetballen met als resultaat de 0-1 door een fraai afstandsschot van Nikki de Roest in de veertiende minuut. Nog geen drie minuten later was het diezelfde de Roest die een corner goed voorgaf waaruit Manuela Grootenboer de 0-2 kon inschieten. Op slag van rust was het Isabel Gulden die eerst goed verdedigde en daarna uit een vrije trap van Esmeralda van den Heerik de 0-3 inkopte.

Na rust deed RVVH het wat rustiger aan en kregen de snelle buitenspeelsters van Ter Leede wat meer ruimte. Dat resulteerde in de 1-3. Ter Leede putte moed uit de treffer, maar het was RVVH dat daardoor weer een tandje bijzette. Door een diepe bal kwam Fu-sang Pott alleen voor de keeper deed wat ze in de eerste helft verzuimde. Koelbloedig passeerde ze de uitstekende Ter Leede keepster en bracht de 1-4 op het scorebord.

In minuut 72 werd Alyssa Dijkstra van RVVH gevloerd in de zestien van Ter Leede. Daar waar de scheidsrechter eerder naliet de partijen elk een penalty toe te kennen deed hij dat nu wel. Manuela Grootenboer bepaalde hiermee de eindstand op 1-5.

Voor RVVH was het een prima middag waarbij de doelstelling, zelfvertrouwen tanken, werd gehaald. Volgende week ontvangt het de Kampioen van de hoofdklasse, Heerenveen, in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie.

RVVH: Lisettte Snel, Jamie van Rijsbergen, Celine Bruens, Esmeralda van den Heerik, Lisanne van Gelder (Annemarie Star) , Isabel Gulden (Danielle Noordermeer), Jaline Hoek, Manuela Grootenboer, Fu-sang Pott, Alyssa Dijkstra, Nikki de Roest.