Kom naar de Rabo WoonWeken

mainImage
Kom naar de Rabo WoonWeken

Komende zaterdag, op de Open Huizen Dag van de NVM, gaan weer veel mensen zich oriënteren. Het eigen woningbezit stijgt nog steeds, ondanks dat de markt op dit moment krap is. Er is meer vraag naar woningen dan aanbod en daardoor stijgen de prijzen. Toch is het in veel gevallen nog steeds een verstandig besluit om een woning te kopen. Je bouwt hiermee kapitaal op, want alle hypotheken worden tegenwoordig afgelost. Vroeger was het mogelijk om aflossingsvrij te lenen, maar door de nieuwe wet- en regelgeving van de overheid kan dit niet meer. Het grote voordeel van de gewijzigde hypotheekregels is dat mensen vermogen opbouwen voor later. Dat was het onderwerp van mijn vorige column.

Niet alleen de prijzen van koophuizen stijgen. Dat geldt ook voor de huurwoningen. De huurprijzen gaan ook omhoog. Daardoor is het in veel gevallen verstandiger om te kopen dan te huren. In het laatste geval ben je wel flexibeler. Bij een huurovereenkomst heb je een opzegtermijn van één, twee of drie maanden en kun je de woning verlaten.

Een koophuis heeft niet alleen het voordeel van vermogensopbouw, maar is door de lage hypotheekrentestand ook vaak voordeliger dan een huurwoning. De rente zal in de loop van het jaar wellicht iets stijgen, maar is nog altijd bijzonder aantrekkelijk.

Ik kan mij voorstellen dat het voor veel mensen spannend is om een eerste woning te kopen of als doorstromer een vervolgstap te maken. Daarom is het verstandig om je van tevoren goed te oriënteren door bijvoorbeeld een afspraak te maken met een financieel adviseur van de Rabobank. Die kan je wegwijs maken op de woningmarkt en samen met jou bepalen welke mogelijkheden er zijn.

Speciaal tijdens de RaboWoonWeken zijn we extra geopend. Je kunt vrijblijvend en zonder afspraak bij ons binnen lopen op een van de volgende momenten:


  • Vrijdag 6 april tussen 13:00 en 17:00 uur bij onze vestiging Sint Jorisplein, Ridderkerk

  • Zaterdag 7 april tussen 11:00 en 16:00 uur bij onze vestiging Kopenhagen, Barendrecht en Sint Jorisplein, Ridderkerk

  • Maandag 9 april tussen 17:30 en 20:00 uur bij onze vestiging Kopenhagen, Barendrecht

  • Vrijdag 13 april tussen 13:00 en 17:00 uur bij onze vestiging Sint Jorisplein, Ridderkerk

  • Zaterdag 14 april tussen 11:00 en 16:00 uur bij onze vestiging Kopenhagen, Barendrecht en Sint Jorisplein, Ridderkerk.


Iedere woon- en financiële situatie is anders. Juist daarom is het van groot belang om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden die er voor jou zijn. Ik nodig je van harte uit om op gesprek te komen en te weten hoe je ervoor staat.

Angelique Suijkerbuijk,

Directievoorzitter Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde

 


Foto: Digitaal Dagblad