mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Bolnes trad zaterdag aan in een uitwedstrijd tegen middenmoter Schoonhoven, die compleet zonder druk kon spelen en de competitie freewheelend kan beëindigen. Bolnes heeft totaal andere belangen. Zij willen proberen de degradatie alsnog te ontlopen al lijkt dat toch wel een brug te ver.

De wedstrijd begon gezapig onder een heerlijk zonnetje en eigenlijk was het een wedstrijd tussen 2 gelijken en in het eerste 15 minuten gebeurde er eigenlijk niets. Toen kreeg Julien Buijs de bal in de ruimte aangespeeld en kon alleen op keeper Wemmers af die in eerste instantie redde, maar niet de bal klemvast kon houden. Daardoor kreeg hij, met een kluts, de bal mee en kon simpel hem in het lege doel deponeren. Er gebeurde tot het eind van de 1e helft eigenlijk weinig voor beide goals totdat Giovanni dos Reis ineens een terugspeelbal kreeg en alleen door kon gaan op de keeper. Door gebrekkige balbehandeling ging deze grote kans verloren. In blessuretijd van de 1e helft mocht Bolnes een strafschop nemen en ondanks de afspraken, ging Kenndreth Zimmerman achter de bal staan. Hij nam de aanloop voor de bal maar trapte half in de grond waardoor de bal een meter naast ging.

In de 2e helft hetzelfde speelbeeld als de 1e helft. Bolnes wat beter voetbalde dan Schoonhoven, maar het duurde tot de 65e minuut dat Bolnes een prima aanval opzette die prima werd afgerond door Rico Pires Leocadio. Nog geen minuut later was het 2-1 voor Schoonhoven, Redouan Adoudy had een paar sleep bewegingen in huis en maakte een prachtig doelpunt. Dit brak een beetje het verzet van Bolnes want binnen 5 minuten bracht Schoonhoven de stand op 3-1. Amini Karroum kon solo door de defensie van Bolnes en met een prachtig bananashot schoot hij binnen. De wedstrijd was gespeeld en Bolnes kon de wonden gaan likken. Het enige smetje op deze wedstrijd was de 4-1 in blessuretijd. Een speler van Schoonhoven ging geblesseerd liggen na een duel, Bolnes stopte met voetballen en ook spelers van Schoonhoven deden dat. Een speler ging door en dit werd aangemoedigd door trainer Raymond van de Kort. Scheidsrechter Zuidwijk had gewoon af moeten blazen.