Bolnes lijdt nederlaag tegen Zestienhoven

23 September 2018, 20:00 uur

Het seizoen begon voor Bolnes zoals het vorige seizoen eindigde: met een nederlaag tegen Zestienhoven. Het enige verschil was de klasse en het feit dat Bolnes thuis speelde. In de eerste helft zagen de toeschouwers twee ploegen die niet wilden verliezen. Enorm veel balverlies en beide verdedigingen die oppermachtig waren. Er waren welgeteld drie doelpogingen, tweemaal een kopbal van Zestienhoven en een zwak schot van Bolnes. Het aanwezige publiek vond het dan ook totaal niet erg dat de scheidsrechter voor de rust floot.

Eigenlijk was de tweede helft van hetzelfde niveau als de eerste, alleen vielen er nu doelpunten.
Zestienhoven kwam op 0–1 door een strafschop, die nooit gegeven had mogen worden. De overtreding van Bolneskant was ruim een meter buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter die aan de andere kant stond oordeelde dat het er binnen was. Zelfs de vlaggende grensrechter liet hij links liggen. Nadat de doorgebroken Derrel Lionahr door de keeper van Zestienhoven werd aangetikt en zo een doelpunt werd onthouden, werd wel een strafschop toegekend aan Bolnes. Ook nu weer een zeer discutabele beslissing, omdat de keeper van Zestienhoven geen kaart kreeg, laat staan rood. Aleph Real Lopes maakte geen fout en benutte deze kans feilloos. Zo stond de stand binnen 5 minuten 1–1. Binnen no time was het 1–2 voor Zestienhoven, nadat Marvin Lionahr was weggelopen werd de bal strak voorgegeven en binnengetikt.
Snel hierna was het ook 1–3, toen een bal over de defensie richting Bolnesdoel ging. Keeper Arends bleef staan, maar Ronald Vrolijk dacht dat Arends eruit kwam en liet de bal lopen. Een speler van Zestienhoven reageerde wel , maar toen was Vrolijk te laat en tikte hij in plaats van de bal de speler van Zestienhoven aan. De terechte strafschop werd benut. Keeper Arends had toch al geen beste dag, want ook bij de vierde goal die even later viel reageerde hij totaal niet, eindstand 1–4.