Bolnes in slotfase naar verdiende zege

8 April 2018, 16:27 uur

Bolnes moest zaterdag aantreden tegen de nummer 9 van de competitie, het Schiedamse HBSS. Het nieuwe kunstgrasveld was erg stroef, omdat de sproei-installatie nog niet in gebruik is genomen.

Bolnes begon uitstekend en kreeg na 3 minuten al de eerste kans, maar Geordy Rodriques kon niet genoeg vaart meegeven aan de bal, zodat de keeper van HBSS kon redden. Even later was het Riccardo Wijsbroek die de bal op doel schoot, maar ook die bal kon de keeper keren. Pas na een kwartier kreeg HBSS zijn eerste kans, maar keeper Ryan Wemmers stond op zijn post. Na een half uur kreeg Rico Pires Leocadio de beste kans van de eerste helft, hij omzeilde de buitenspelval en ging alleen op de keeper af. Hij schoot de bal aan de verkeerde kant van de paal.
Even later moest de gevaarlijke aanvaller Geordy Rodriques worden vervangen met een hamstringblessure, Kenny Zimmerman was zijn vervanger. Bolnes was de eerste helft beter dan HBSS maar vergat te scoren.

De tweede helft ging Bolnes weer verder met wat men in de eerste helft deed, het creëren van kansen.
Riccardo Wijsbroek zag helaas de bal van de lijn worden gehaald na zijn inzet. Bij de volgende aanval liepen hij en Kenny Zimmerman elkaar in de weg om in hun ijver de kans af te maken.
Bolnes gaf in deze wedstrijd onder leiding van het uitblinkende verdedigingsduo Giovanni dos Reis en Chendrick Privania zeer weinig weg. Martin Zaalman kwam Willy de Kok vervangen om nog meer druk naar voren te hebben. Zij kregen nog een paar kansen, maar Bolnes leek zich weer te kort te doen na een goede wedstrijd. Maar in de 88ste minuut stuurde Riccardo Wijsbroek dan toch Ahmed Hussein de ruimte in, die omspeelde de keeper van HBSS en speelde de bal beheerst binnen, 0-1.

In de blessuretijd kreeg HBSS nog twee kansen, maar in beide keren wist de defensie van Bolnes de boel te klaren. In de 95ste minuut kreeg uit een counter Ahmed Hussein de bal, speelde een verdediger uit en passte de bal op de meegelopen Kenney Zimmerman. Zijn harde uithaal was te veel voor de keeper van HBSS en stand werd 0-2. De uitstekende leidende scheidrechter liet niet meer aftrappen en Bolnes behaalde hier dik verdiend de tweede overwinning van het seizoen.

Opstelling; Ryan Wemmers, Willy de Kok (Martin Zaalman), Eric Aslanyan (Gianni Lopes), Jeffrey v.d. Ridder, Giovanni dos Reis, Geordy Rodriques (Kenny Zimmerman), Riccardo Wijsbroek, Rico Pires Leocadio, Chendrick Privania, Erik Aslanyan (Gianni Lopes), Ahmed Hussein en Dennis de Koning.