Blessures breken dames Saturnus '72 op

30 September 2018, 19:33 uur

Met maar acht dames, één wissel, was Roda’71 net iets te sterk voor de dames vanSaturnus '72. Een wedstrijd van 60 minuten tegen een ploeg met 7 wissels was uiteindelijk te lang voor de Ridderkerkse handbalsters. De lang verwachte start van de zaalcompetitie bij de heren viel tegen. Bij de reserves van KRAS/Volendam werd in een doelpuntrijk duel verloren.

Vorige week werd door de dames in de stromende regen gewonnen van de nummer laatst Twist. Zondag stond er een ontmoeting op het programma bij een ploeg uit de top 3. Zonder keepster Melissa van de Bosch, Robin Beerens, Silvia Bruggeman, Romy Muller en Sanne Bruinzeel kon de ploeg van Dylan Muller Roda’71 ruim één helft bijblijven. Het was dan ook een attractieve wedstrijd waarbij het (sportief) hard tegen hard ging. Bij rust een verdienstelijke 9-9. Na de rust was er weer energie getankt en kon zelfs een voorsprong worden opgebouwd (12-15). Roda deed er nog een schepje bovenop, bij de Ridderkerkers vloeide de energie weg. Roda kwam op gelijke voet en ging er vervolgens volledig overheen. Zo werd het een geflatteerde nederlaag met 21-15. Muller was na afloop toch tevreden over de werklust binnen het team en ziet nog steeds een stijgende lijn.
De zenuwen voor de eerste competitie wedstrijd waren misschien wel (te) groot. Binnen de kortste keren keek Saturnus aan tegen een 6-1 achterstand. Het herstel was ook weer opvallend snel ingezet waardoor er een echte mannen wedstrijd ontstond. De tegenstander, een jonge ploeg met flink wat trainingsarbeid, schroefde het tempo op maar de Ridderkerkers konden hier voor rust goed op anticiperen. Er was zelfs een positieve ruststand van 17-18. Trainer Van den Bosch hield zijn spelers voor om niet in het tempo van de tegenstander mee te gaan. Helaas lukte dit niet geheel. Van den Bosch trachtte met het wijzigen van de speelwijze het tij te keren. Helaas zonder effect. Ook aanvallend was de ploeg niet scherp genoeg. Er werd bijvoorbeeld veel te snel afgerond waardoor er veel balverlies was. Volendam maakte hier gebruik van en drukte door (37-30). De wedstrijd was gespeeld. Uiteindelijk viel de nederlaag toch hoog uit, 42-31, ietwat geflatteerd, maar wel verdiend. André van den Bosch had na afloop wel het gevoel dat de ploeg te snel de koppies liet hangen. “Een nederlaag tot daar aan toe, maar deze had wel iets kleiner gekund”.

Zaterdagavond staat de eerste thuiswedstrijd op het programma voor de mannen. Een mooie gelegenheid om tegen Leidsche Rijn de eerste punten binnen te halen. Aanvang in de Reyerhal is 19.30 uur. Zondag spelen de dames nog op het veld. In Schiedam is om 12.20 uur Ventura 2 de tegenstander.