Zonnige dag met stapelwolken en bui

mainImage
Zonnige dag met stapelwolken en bui

In het oosten neemt de bewolking toe en kan een lichte bui overtrekken. In het westen blijft het droog en is er flink wat ruimte voor de zon. De temperatuur ligt rond normaal met 20-24 graden. Morgen is er een mix van zon en stapelwolken. Dat meldt WeerOnline.

In de noordelijke provincies is het vanochtend op de meeste plaatsen bewolkt. Vooral in het noordoosten kan een beetje lichte regen vallen. Ook Zeeland heeft te maken met bewolking en wat lichte regen, maar daar klaart het komende uren op. In de rest van het land is het eerst zonnig. In de tweede helft van de ochtend neemt ook in het midden en oosten van het land de bewolking toe.

Vanmiddag hebben het noordoosten en oosten te maken met vrij veel bewolking. Er trekken enkele lichte buien over, waardoor een paar millimeter regen zou kunnen vallen. Een buitje tegen het stof, want sommige plekken in het oosten hebben een neerslagtekort van 240 mm! Ook in het zuidoosten neemt de bewolking toe en aan het eind van de middag is ook daar kans op een buitje.

Verder naar het westen is het droog en is er een mix van stapelwolken en zon. In de westelijke kustprovincies is het prima weer met flink wat zon. In Zeeland schijnt de zon het meest. De temperatuur ligt precies rond normaal voor half juli met 20 graden op het strand, 22 à 23 in het noorden en de Randstad en 24 in delen van Brabant en in Noord-Limburg.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken en is het op de meeste plaatsen stralend weer. Er kan lokaal een mistbank ontstaan en het koelt af naar 17 graden langs de noordkust, 16 in Zeeland en 10-14 in het binnenland.

Bron: WeerOnline


Foto: Digitaal Dagblad