Wisselend weertype met neerslag

mainImage
Wisselend weertype met neerslag

De dag begon in Ridderkerk met tamelijk veel bewolking. Vanuit het westen arriveren opklaringen, deze worden afgewisseld door stapelwolken en buien. De zone met de felste buien verplaatst zich geleidelijk meer naar het zuiden. Bij buien is kans op hagel, onweer en zware windstoten. Matige westenwind (3 tot 4 Beaufort)

Vanmiddag is het herfstachtig met talrijke buien. Tussendoor zijn er felle opklaringen, waardoor de zon ook geregeld te zien is. Bij buien is kans op onweer, hagel en zware windstoten. De maximumtemperatuur komt rond 17 graden Celsius uit in Ridderkerk. Tijdens zware buien daalt de temperatuur naar circa 12 graden Celsius. De naar noordwest draaiende wind is matig tot vrij krachtig (3 tot 5 Beaufort) en maakt het voor het gevoel nog iets frisser.

Vanavond nemen de frequentie en intensiteit van de buien langzaam af en geleidelijk verdwijnen ook de stapelwolken. In het uiterste westen van het Rijnmondgebied blijft de kans op een enkele bui bestaan. De naar zuidwest krimpende wind neemt af naar zwak, windkracht 2 Beaufort. Het koelt door brede opklaringen en weinig wind (zuidwest – 1 tot 2 Beaufort) vannacht sterk af. De minima komen rond 8 graden uit in Ridderkerk.


Foto: Digitaal Dagblad