Winterfair Tabitha voor Oost-Europa

mainImage
Winterfair Tabitha voor Oost-Europa

Zaterdag 1 december van 10.00 uur tot 14.00 uur organiseert Stichting Tabitha een winterfair in de Wilhelminakerk aan de Bourgondischelaan 1 in Slikkerveer.

De stichting biedt al ruim 40 jaar hulp in Oost-Europa en dan met name in het Hongaars sprekende deel van Roemenië en Oekraïne.

In Oost-Europa ziet men de laatste jaren verbeteringen in de economische situatie, maar deze ‘verbeteringen’ hebben nog lang niet iedereen bereikt en vooral ook niet het arme deel van de bevolking. Daarom blijft hulp in de vorm van naschoolse opvang en bijles, het geven van kleding, een bijdrage in de maandelijkse lasten maar ook eenvoudig een warme maaltijd heel erg hard nodig. Bezoekers van de winterfair helpen mee om deze hulp te kunnen blijven bieden.

Omdat paracetamol, vitaminepillen en diarreeremmers erg duur zijn in Oost-Europa wordt u gevraagd deze te doneren. En ook ‘oude’ brillen en rollators zijn zeer welkom.

Wat kunt u allemaal verwachten op de winterfair?
In de eerste plaats natuurlijk de Tabitha-winkel met divers speelgoed en flink afgeprijsde cadeau-artikelen. Ook is er weer de boekenmarkt met tweedehands boeken. Verder zijn er kramen met heerlijke kazen, producten van bakkerij Voordijk, groente en fruit, diverse woon- en groendecoraties, cakemixen en pannenkoekmix van de Rijsoordse molen en producten van LimaLama. Er zijn weer mooie prijzen te winnen bij het Ridderkerkspel, er is een race-simulator, Zusss heeft een leuke speciale aanbieding en boekhandel De Kandelaar is aanwezig en nog veel meer. U kunt ook gezellig een kopje koffie  drinken met lekkere taart erbij en er is een kraam met heerlijke broodjes worst. Rond 12.00 uur is er een optreden van kinderkoor De Sleutel en op deze dag zullen Sándor Szabó en István Visky uit Roemenië ook aanwezig zijn en u laten proeven van hun beroemde bogrács goulashsoep. Kortom genoeg te zien en te beleven.

Meer informatie over het werk van stichting Tabitha is terug te vinden op de internetsite www.stichting-tabitha.com


Foto: Digitaal Dagblad