Waterschap deelt fietsverlichting uit

mainImage
Waterschap deelt fietsverlichting uit

Fietsers zijn in het verkeer erg kwetsbaar. Om fietsers op de wegen van waterschap Hollandse Delta zichtbaarder te maken, deelde heemraad Piet Robijn tijdens de ochtendspits afgelopen dinsdag in Ridderkerk efietslampjes uit.

Fietslampenactie Ridderkerk
Op de wegen en fietspaden van het waterschap, buiten de bebouwde kom, rijden dagelijks veel fietsers naar school of naar het werk. Heemraad Piet Robijn, met in zijn portefeuille wegen, wil met deze actie fietsers helpen beter op te vallen in het verkeer.

Veiligheid voorop
Heemraad Piet Robijn: "Veiligheid staat voorop! In deze donkere maanden is goede fietsverlichting heel erg belangrijk. In een kwart van alle verkeersongevallen in Nederland zijn namelijk fietsers het slachtoffer. Dat kun je onder andere verminderen door zichtbaar te zijn. Daarom delen wij op vier locaties in ons gebied fietslampjes uit." Afgelopen dinsdag dus in Ridderkerk aan de Rijksstraatweg (bij het waterschapskantoor). Waterschap Hollandse Delta sluit met deze activiteit aan bij de landelijke campagne ‘Maak een punt van nul.’

Foto en tekst: WSHD


Foto: Digitaal Dagblad