Wandelen bij de buren

mainImage
Wandelen bij de buren

Vanwege de grote belangstelling voor de Midzomernachtwandeling voor vrijdag 22 juni heeft de organisatie besloten om de dag erna, op zaterdag 23 juni, een extra wandeling te houden. De start Eindpunt tramlijn 25, bij keerlus aan Portlandse Baan te Barendrecht om 21:30 uur. Aanmelden kan via: [email protected] 06-10701391. Minimumleeftijd 15 jaar.
Deelnemers krijgen na afloop een boekje over de ‘maanillusie’.

Het is een bijzondere nachtwandeling van 8 kilometer door de natuur op de langste dag van het jaar. Een tocht waarbij uilen naar elkaar roepen en vleermuizen door de lucht scheren. Een unieke ervaring die de zintuigen prikkelt! Omdat je veel minder ziet, hoor je meer. Je zintuigen werken op volle toeren om het ontbreken van daglicht te compenseren. In de nacht laat de natuur zich van een heel andere kant zien. Zelfs een vertrouwd bos verandert in een andere wereld. Sprookjesachtig en soms ook spookachtig. De nacht is magisch. Beleef dat mee.

De viering van midzomernacht werd in vroegere tijden gelinkt aan de zomerzonnewende op 21 juni. De mensen geloofden dat planten op midzomer geneeskrachtige en magische krachten hebben en hiervoor plukten ze op deze nacht. Vreugdevuren werden ontstoken om zich te beschermen tegen de duistere krachten waarvan werd geloofd dat ze vrij spel hadden vanaf het moment waarop het aantal uren daglicht opnieuw afnam.


Foto: Digitaal Dagblad