Vrijdag Koffie met... fossielen en mineralen

mainImage
Vrijdag Koffie met... fossielen en mineralen

Wie meer wil weten over fossielen en mineralen kan morgenochtend (vrijdag 9 november) terecht in de bibliotheek in Ridderkerk Centrum. Dan komen Ingrid en Jaap op de Koffie met... om te vertellen over hun expositie en hun hobby. Drink een kopje mee en kom meer te weten over dit bijzondere verhaal. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig.
Jaap en Ingrid zoeken zelf mineralen en fossielen, meestal in Duitsland. Soms in Frankrijk, België, Zweden of zelfs in Nederland. Jaap heeft als hobby fotografie en heeft van de gevonden pronkstukken prachtige foto’s gemaakt. Deze foto’s worden tentoongesteld in de bibliotheek, tezamen met foto’s waar men kan zien hoe het er aan toe gaat in steengroeves als zij op zoek zijn naar prachtige mineralen.

Ingrid is als kunstenares aangesloten bij de Kunstroute Ridderkerk en exposeert regelmatig in galerieën. Zij maakt schilderijen en sieraden. De schilderijen van Ingrid zijn abstract geschilderd in acryl, zij maakt gebruik van verschillende materialen: textiel, gedroogd mos, stukken boomschors, bladgoud, bladzilver en als extra dimensie edelstenen. Ook een aantal van haar schilderijen en sieraden zijn te bewonderen op de expositie. Er is dus een hele bijzondere diversiteit van: foto’s, schilderijen, sieraden maar ook edelstenen, mineralen en fossielen. De expositie is te zien tot 1 december.

Koffie met.... is van 10.00 uur tot 12.00 uur.


Foto: Digitaal Dagblad