Voorlopig volop zomer in Nederland

mainImage
Voorlopig volop zomer in Nederland

Vandaag zijn de weersveranderingen in de regio Ridderkerk uiterst klein. Het is opnieuw zonovergoten bij temperaturen rond 27 graden. De wind komt uit richtingen tussen noordoost en oost en is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Het zal al duidelijk zijn, er valt geen druppel neerslag. Zondagavond koelt het iets sneller af dan zaterdagavond, rond zonsondergang is de temperatuur gedaald naar een aangename 21 graden. Zwakke tot matige oostenwind, windkracht 2 tot 3 Beaufort. In de nacht naar maandag koelt het geleidelijk af naar circa 13 graden bij een zwakke tot matige oostenwind (2 à 3 Beaufort) en een onbewolkte hemel.

Maandag drijven er bij ons in het westen van Nederland enkele velden met hoge sluierbewolking, deze zijn afkomstig van een depressie boven het Iberisch Schiereiland. Het centrum van het hogedrukgebied boven Scandinavië verplaatst zich weer iets in westelijk richting door het uitdiepen van een depressie boven Rusland. Het zijn vooralsnog zeer kleine verschuivingen, deze zullen voor ons regionale weerbeeld vooralsnog zeer weinig uitmaken. Omdat er tijdelijk iets minder warme lucht het Rijnmondgebied instroomt komt de temperatuur rond 26 graden uit. Er waait een matige noordoosten- tot oostenwind, rond windkracht 3 Beaufort.

De verwachtingen zijn voor de rest van de komende week ook uitstekend. Over twee weken begint de zomervakantie. Het is dan ook te hopen dat er wat zomerweer overblijft voor de schoolvakanties.


Foto: Digitaal Dagblad