Voor Elkaar van start in Bolnes

mainImage
Voor Elkaar van start in Bolnes

De bewoners in de wijk Bolnes zijn enthousiast over het onlangs gestarte 'Voor Elkaar'.
Voor Elkaar biedt activiteiten en of een programma aan waar bewoners niet alleen vermaakt worden, maar waar juist de gelegenheid is om mee te denken over het programmering. De bewoners worden ondersteunt door Shahla Faraj (initiatiefneemester) en Eveline Freling van Facet Ridderkerk. Door bewoners mee te laten denken is de opzet dat het een gevarieerd programma aanbod wordt. Bewoners worden op deze wijze juist in de eigenkracht gezet en uitgedaagd om een activiteit mogelijk te maken. Meedoen naar kunnen en eigenvermogen is insteek. Lukt het bewoners niet helemaal zelf, dan zijn er altijd bewoners die willen helpen, kortom voor en met elkaar. Het komt er eigenlijk op neer dat er elke keer iets anders te beleven is. Mooi is om te zien is dat er een diversiteit van zowel mannen als vrouwen op af komen. De eerste twee bijeenkomsten waren bedoeld om elkaar te leren kennen en waarna de ideeën op tafel zijn gekomen.

Een aantal ideeën zijn geopperd, van spelletjes doen tot aan bloemschikken, van tassen of laptoptassen maken tot aan thema gesprekken en het lekkerste idee is koken, gezamenlijk eten met en Voor Elkaar. De behoefte van eten met elkaar wordt uitgewerkt en wordt naar een locatie gezocht waar dit kan plaatsvinden. Eten verbindt immers bewoners en waar alle bewoners van de wijk van harte welkom zijn, hou de berichtgevingen in de gaten.

Bent u nieuwsgierig geworden, kom kennismaken met Voor Elkaar en bepaal voor u zelf hoe uw ervaring is. Iedereen is welkom en mag en kan aansluiten.
De bijeenkomsten zijn iedere 2de en 4de maandag van de maand. De eerstvolgende bijeenkomst is maandag 8 oktober 9:30- 11:30 uur in het WVC Bolnes. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Shahla Faraj, [email protected] of Eveline Freling [email protected] of telefonisch 06-52616230


| Foto: Digitaal Dagblad