Viering voortgang bouw 31 NOM- appartementen in Rijsoord

mainImage
Viering voortgang bouw 31 NOM- appartementen in Rijsoord

Onder toeziend oog van toekomstige bewoners en omwonenden onthulden directeur-bestuurder van Woonvisie Alfred van de Bosch en Ditta de Leeuw van de klankbordgroep Rijsoord vorige week twee kleurrijke schilderijen in Rijsoord. De kunstwerken, gemaakt door kinderen van basisschool ‘De Klimop’ en ‘De Pyramide’, zijn bedoeld voor de hal van de 31 NOM-appartementen die momenteel in aanbouw zijn.

Dit voorjaar zijn VORM bouw en aannemersbedrijf Gebroeders Hooghwerff gestart met de bouw van 31  Nul-Op-de-Meter-appartementen  De gasloze appartementen zijn onder andere voorzien van warmtepompen met bodemlus, waarbij  water door bodemlussen wordt gepompt om warmte of kou aan de bodem te onttrekken. Daarnaast zijn de woningen uitgerust met balansventilatie met warmteterugwinning waarbij de warmte van de uitgaande lucht wordt gebruikt om de binnenkomende verse lucht te verwarmen, warmteterugwinning uit douchewater, driedubbel glas en zonnepanelen.

Wim Nederlof, Projectmanager bij VORM is blij dat hij samen met Woonvisie, partners Hooghwerff en Klimaat Garant zo’n mooi complex mag realiseren: “Het getuigt van een vooruitziende blik dat Woonvisie in Rijsoord hier nul-op-de-meter woningen realiseert. De wijk krijgt een upgrade door de doordachtheid en samenhang van zowel het terreinontwerp tussen de nieuwbouw almede de samenhang met de omgeving.”

Kinderen van de nabijgelegen christelijke basisschool ‘De Klimop’ en openbare basisschool ‘De Pyramide’ mochten speciaal voor de  feestelijke handeling hun ideale woning schilderen. Onder leiding van kunstenares Karin Touw, resulteerde dit in twee vrolijke en kleurrijke doeken. De kunstwerken zullen na oplevering een prominente plaats krijgen in de hal van de appartementencomplexen. De NOM-appartementen  worden naar verwachting eind 2018 opgeleverd. In 2019 zullen na de appartementen, ook nog 16 duurzame eengezinswoningen gebouwd gaan worden. De bouw van de appartementen en eengezinswoningen draagt bij aan de doelstelling van Woonvisie om een duurzame woningvoorraad te ontwikkelen.

Directeur-bestuurder van Woonvisie Alfred van den Bosch zei na de onthulling: “Ik heb met dit project Ridderkerk Rijsoord echt leren kennen en ik ben blij dat ik deze handeling vandaag ook samen met de klankbordgroep kon doen.”


Foto: Digitaal Dagblad