Video: Wandelfestijn 'de Rotterdammermars'

mainImage
Video: Wandelfestijn 'de Rotterdammermars'

Een leuk document dat grote cultuurverschillen laat zien tussen toen een nu. Dat is de 25 minuten lange film uit 1955 over een recreatieve wandelmars vanaf tuindorp Vreewijk  via Barendrecht, Rhoon en Smitshoek weer naar Rotterdam.  In film zijn ongetwijfeld ook Ridderkerkers te zien die destijds met hun vereniging meeliepen. Het toenmalige “Dagblad De Rotterdammer” organiseerde de tocht en liet de film maken. De voorbereidingen in Vreewijk, de start, de tocht en de finish wordt uitgebreid in beeld gebracht. De rust was bij het Huis te Pendrecht in Rhoon.

Onder de 4500 deelnemers waren 158 groepen van regionale wandelsportverenigingen, van de mariniers van Rotterdam, maar ook van de militaire vrouwenafdelingen Marva, Luva en Milva, Natuurvrienden Ridderkerk en het Tamboer en Pijperscorps Jong Charlois.

Deze terugkijkfilm is beschikbaar gesteld door de familie van de organisator van de mars en opdrachtgever van de film. Deze is na enig opknapwerk door de Barendrechtse videoarchivaris Bas Romeijn nu toegevoegd aan zijn uitgebreide verzameling op zijn filmblog. Als u wilt zien hoe het toen was, ga dan naar basromeijnfilms.blogspot.nl


Foto: Digitaal Dagblad