Vandaag wisselvallig, zondag veel wind

mainImage
Vandaag wisselvallig, zondag veel wind

Er zijn veel wolkenvelden en vanuit het noordwesten gaat het vanochtend regenen. Vanmiddag is het wisselvallig met 7-9 graden. Morgen wordt het onstuimig met een (vrij) krachtige wind en kans op zware windstoten. Aan de kust wordt de wind hard tot stormachtig. Met 9 tot 11 graden is het erg zacht. Ook dan zijn er veel wolkenvelden met verspreid over het land enkele buien. Dat meldt WeerOnline.

Vanochtend kan het af en toe een beetje motregenen en is het geheel bewolkt. Later in de ochtend neemt in het noordwesten de regen toe en later in de ochtend zijn in het noorden, westen en midden van het land perioden met regen. In het zuidoosten en oosten blijft het nog even bij wat motregen en neemt rond het middaguur de kans op regen toe.

Vanmiddag is het wisselvallig met op veel plaatsen regen of motregen. Het wordt 7 graden in het oosten tot 9 in het westen. Daarbij staat een matige westenwind. In de kustprovincies is de wind matig tot vrij krachtig en aan zee staat een krachtige tot harde westen- tot noordwestenwind. In de loop van de middag zijn er vanuit het westen ook droge perioden, afgewisseld met enkele buien. Op een enkele plek kan de zon even doorbreken, vooral in het Waddengebied.

Vanavond komen verspreid over het land enkele buien voor. Er zijn wolkenvelden en enkele opklaringen. De temperatuur daalt naar 5-7 graden. Komende nacht neemt de bewolking toe en in de loop van de nacht gaat het op verschillende plaatsen regenen. De temperatuur stijgt dan een paar graden.


Foto: Digitaal Dagblad