Tropische temperaturen op komst

mainImage
Tropische temperaturen op komst

Vakantie in eigen land: Het is er voorlopig prima weer voor. Vandaag laat de zon zich opnieuw volop zien en blijft het overwegend droog. Door een matige wind uit richtingen tussen noordwest en noord is het een fractie minder warm. Het wordt met circa 26 graden zomers warm in de omgeving van Ridderkerk. De wind is noordelijk en zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort. Het wordt dus een zware wedstrijd voor deelnemers vanmiddag aan de Barendrechtse wielerronde.

Morgen wordt het met 27 graden opnieuw zomers warm. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en het blijft waarschijnlijk droog. De wind blijft in de noordwesthoek. In de avond klaart het breed op en is het zonovergoten. De wind is noordwestelijk en zwak, windkracht 2 Beaufort.

Na het weekend gaat de temperatuur omhoog en vanaf dinsdag krijgen we een reeks tropische dagen met 30 graden Celsius of hoger. In Ridderkerk wordt het in de middagen 30 tot 33 graden Celsius. Maandag is het wisselend bewolkt, maar vanaf dinsdag wordt het dankzij een omvangrijk hogedrukgebied boven Scandinavië zonovergoten. Aan het eind van de week neemt de kans op een lokale onweersbui geleidelijk toe, maar of dat in deze extreem droge zomer daadwerkelijk gebeurt is maar de vraag.


| Foto: Digitaal Dagblad