Tropische temperaturen in Ridderkerk

mainImage
Tropische temperaturen in Ridderkerk

Vandaag is het zonnig en de temperatuur loopt snel op. Met een (zeer) zwakke zuidoostenwind (1 tot 2 Beaufort) wordt zeer warme lucht naar onze regio getransporteerd en loopt de middagtemperatuur op naar een tropische 30, plaatselijk 31 graden Celsius.

Vanavond en in de vannacht is het wederom onbewolkt/helder. De minima liggen rond 17. Maandagavond waait er een (zeer) zwakke noordoostenwind (1 tot 2 Beaufort). In de nacht naar maandag ruimt de wind naar oostelijke richtingen en is (zeer) zwak, (1 Beaufort). Aan het eind van de nacht naar dinsdag is er zelfs enkele uren sprake van windstilte.

Dinsdag draait de wind naar oostelijke richtingen. De (zeer) zwakke oostelijke wind (1 tot 2 Beaufort) voert continentale lucht aan, waardoor de temperatuur in dinsdagmiddag in Ridderkerk kan oplopen naar 33 of 34 graden. Het weerbeeld bestaat aanvankelijk alleen maar uit zon, door de warmte worden later op de dag steeds forsere stapelwolken gevormd. Enkele stapelwolken kunnen in de loop van dinsdagavond uitgroeien tot het buienstadium, daarbij is onweer niet uitgesloten. De buien hebben echter een plaatselijk karakter.

In de nacht naar woensdag is de kans op onweersbuien groter, er kunnen pittige exemplaren over het Rijnmondgebied trekken. Wederom hebben de buien een plaatselijk karakter. De minima liggen rond 21 graden Celsius, waardoor we van de 5e tropennacht van het jaar kunnen spreken. Normaal komen er jaarlijks 1, hooguit 2 tropennachten voor in onze regio.


| Foto: Digitaal Dagblad