Trompetles Ridderkerk

mainImage
Trompetles Ridderkerk

Net als de basisscholen in de regio is ook voor muziekpraktijk ‘Trompetles Ridderkerk’ weer een nieuw seizoen begonnen. ‘Trompetles Ridderkerk’ is een nog jonge muziekpraktijk in Ridderkerk die muzieklessen aanbiedt op trompet, cornet en bugel maar ook op bariton, eufonium en trombone.

De oprichter, Arjan Muller, kan als musicus veel ervaring en kennis op zijn leerlingen overdragen. “Daar draait mijn vak ook om. Als ik concerten geef in mijn functie als trompettist of als dirigent dan probeer je het verhaal en de emotie àchter de noten over te brengen aan je publiek. Werk ik als docent dan ga je met je leerlingen aan de slag om te kijken of zij dat verhaal ook kunnen ontdekken. Die ontdekkingstocht is juist zo fascinerend omdat je nooit 2 keer exact dezelfde uitkomst krijgt. Iedere muzikant heeft zijn eigen interpretatie”. En omdat iedere leerling zijn eigen wensen en voorkeuren heeft, krijgt de leerling ook veel ruimte om zelf zijn lesroute uit te stippelen.

In de afgelopen jaren is al gebleken dat er behoefte is aan een zelfstandig gevestigde lespraktijk voor koperblazers in Ridderkerk en omgeving.
“Niet iedereen wil zich binden aan een muziekvereniging of muziekschool. Voor diegenen is mijn praktijk een ideale oplossing. En voor leerlingen die dat willen, kan ik dezelfde landelijk erkende examens organiseren die muziekscholen en muziekverenigingen ook aanbieden”.
Behalve reguliere lessen maken voorspeelavonden en groepslessen ook onderdeel uit van het lesprogramma. “Mijn leerlingen uit Ridderkerk, Puttershoek en Breda probeer ik zo samen te brengen. Niet alleen leerzaam maar vooral ook erg leuk”.

Wil je eens ervaren hoe het voelt om een koperen blaasinstrument te bespelen? Vraag gerust een proefles aan, deze is altijd kosteloos. Of speel je al trompet maar ervaar je problemen of blokkades? Kom gerust eens langs om te bespreken wat Trompetles Ridderkerk voor jou kan betekenen.
Lessen worden gegeven aan de Kerkweg in Ridderkerk.
Contact opnemen kan met Arjan Muller, 06-41612778. Of via de website www.trompetlesridderkerk.nl


Foto: Digitaal Dagblad