Traject Rabobank Verenigingsondersteuning van start!

mainImage
Traject Rabobank Verenigingsondersteuning van start!

Vertegenwoordigers van de zes verenigingen ondertekenden onlangs bij Hockeyclub De Hoeksche Waard een tweejarige overeenkomst in het kader van de Rabobank Verenigingsondersteuning. Het betreft verenigingen uit het werkgebied Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde en Rabobank Het Haringvliet. Met het begeleidingstraject, dat wordt uitgevoerd door Rotterdam Sportsupport, helpt de Rabobank om de ambities van de verenigingen op een duurzame en structurele manier te realiseren.

Tijdens de succesvolle avond lichtten de clubs aan elkaar kort hun plannen en ambities toe, waardoor direct een enthousiaste groepsdynamiek ontstond. “De verenigingen herkenden veel aspecten bij elkaar en tijdens deze avond werden al direct leuke verbindingen gelegd. En samen te kijken naar mogelijkheden om elkaar te helpen en te versterken,” blikt Jos van ’t Noordende van de Rabobank tevreden terug. “Het traject is nu officieel gestart en we hebben er als Rabobank vertrouwen in dat er weleens hele mooie dingen kunnen gaan ontstaan. En als dat inderdaad lukt, dan draagt Verenigingsondersteuning zeker bij aan onze missie: Growing a better world together.”

In november vorig jaar zijn alle stichtingen en verenigingen uit de werkgebieden van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde en Rabobank Het Haringvliet bijgepraat over de nieuwe sponsorvisie van de Rabobank. Naast het Coöperatiefonds en de mogelijkheid om mee te doen aan de Clubkas Campagne introduceerde de Rabobank Verenigingsondersteuning. In totaal dienden elf verenigingen een pitch in. Na een kritische beoordeling bleven zes verenigingen over. Van Rabobank Het Haringvliet (werkgebied Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee) nemen deel: v.v. NSVV, Hockeyclub De Hoeksche Waard, Hockeyclub Goeree Overflakkee (HCGO) en Maasmuziek.

Van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde (werkgebied Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Heerjansdam) neemt het Ridderkerks Symfonie Orkest deel. Ook doet een combinatie mee van drie clubs bestaande uit s.v. Bolnes, tennisvereniging RLTC en rashondenvereniging VDH Kringgroep Ridderkerk, allen gevestigd én actief op sportpark Bolnes, maar met één gezamenlijke ambitie.

Jos van ’t Noordende: “De tijd dat je een vereniging een zak geld geeft in ruil voor wat reclameborden is voorbij. De Rabobank helpt een vereniging liever op een duurzame en structurele manier met het realiseren van haar ambities. Per club kunnen die ambities heel divers zijn; van het willen opzetten van een omni-vereniging, tot het goed opzetten van een vrijwilligersbeleid. En van ledengroei onder de jeugd tot de wens om een eigen accommodatie te hebben. In samenwerking met Rotterdam Sportsupport gaan wij er de komende twee jaar alles aan doen om deze ambities te realiseren voor de verenigingen.”

Kijk voor meer informatie over Rabobank Verenigingsondersteuning, het Coöperatiefonds of de Rabobank Clubkas Campagne op de websites van beide banken.
www.rabobank.nl/rmij of www.rabobank.nl/hhv


Foto: Digitaal Dagblad