Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!

mainImage
Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open! Met die boodschap vraagt Oasen de aandacht van alle thuiskomende vakantiegangers. Na één of meerdere weken afwezigheid is het water uit de kraan namelijk niet vers meer. Om het advies bekend te maken hangen daarom vanaf deze week meer dan 100 posters langs drukke verkeerswegen, bij bushaltes en op meerdere NS-stations in het Groene Hart. Ook op social media vraagt Oasen aandacht voor het doorspoeladvies.

Zo zorgt u voor vers water
Als er tijdelijk niemand thuis is, wordt er weinig tot geen water verbruikt. Het drinkwater in de leidingen in huis staat dan stil. Dit water smaakt minder lekker dan vers water. Als u na de vakantie direct bij thuiskomt 1 minuut alle kranen open zet en de wc’s een keer doortrekt, zijn de huisleidingen goed doorgespoeld en komt er weer vers water uit de kraan.

Vang het water op
Het water dat uit de kranen wordt gespoeld kan overigens wel voor andere doeleinden dan consumptie worden gebruikt. U kunt het water opvangen met een pan of gieter, zodat u het bijvoorbeeld kan gebruiken om de planten water te geven, de auto te wassen of de ramen te zemen.

Bron: oasen.nl


Foto: Digitaal Dagblad