Tentweek weer een succes

mainImage
Tentweek weer een succes

De laatste week van de zomervakantie stonden ze er weer. De twee grote witte tenten in het Electropark in Slikkerveer. Dit jaar wisten weer heel veel kinderen de tenten te vinden. Overdag waren er totaal in beide tenten rond de 280 kinderen aanwezig in de leeftijd van 4-13 jaar. ’s Avonds waren er ongeveer 50 jongeren van 13 jaar en ouder van de partij.

De jongeren beleefden ’s avonds toffe avonden. Er waren spannende, actieve en uitdagende spellen die zich afspeelden in de wijk. Er moest gewerkt worden met GPS, codes gevonden en gekraakt worden en nog veel meer. Aan het eind van iedere avond lag er wel een warm hapje klaar of reed de TukTuk met heerlijk ijs het park in. De jongeren werden ook aan het denken gezet over het geloof.

Overdag was een waar feest voor de kinderen. Er werd gezongen, geknutseld en er werden mooie verhalen verteld over Jezus. Ook het themalied ging hierover. Oki & Doki, Sam en Jiddo waren weer van de partij en beleefden op het toneel hilarische avonturen. Donderdagmiddag was er voor alle kinderen een voorstelling van Poppenmeer. De ander middagen waren er spellen en een vossenjacht. De winnaars van de kleurwedstrijd waren dit jaar: Noelle de Jong, Rosanne van ’t Zelfde en Julia Spoorendonk.
Vrijdagmiddag aten 300 kinderen pannenkoeken in het park. Er werden wel 1300 pannenkoeken soldaat gemaakt.

Vrijdagavond werd de week van 19:00-20:00 afgesloten. De kinderen lieten daar zien wat ze geleerd en gemaakt hadden. Ook vond er die avond een veiling plaats. De 9-13 kinderen trokken eerder die week de wijk in met een appel en een ei. Met dit ruilspel haalden ze prachtige spullen op voor de veiling. De mooie opbrengst van € 611,50 gaat naar stichting KiKa.

Zondagochtend stond de kerkdienst in de Wilhelminakerk in het teken van de tentweek. De kinderen zongen tijdens de dienst het themalied. De kerkdienst werd geleid door dominee Voets. Ook hier ging het over het thema; Zoek het uit. De kerkdienst is terug te luisteren op www.wilhelminakerkslikkerveer.nl

De diensten van o.a. firma Schaap Geluidstechniek, Plaisier interieur, TechniCareSys, Zeggelaar Installatietechniek, Vogelbouw, Dirk v/d Broek, Muziek- en Boekhandel De Kandelaar, Schreuderselektra, de pannenkoekenbakkers en fam. van Pel maakten de tentweek mogelijk.

De tentweek stopt, maar het kinderwerk gaat door. Voor meer informatie over het jeugdwerk van de Wilhelminakerk kunt u contact opnemen met Martijn Stolk 0180-415419 of mailen naar [email protected]


Foto: Digitaal Dagblad