Temperaturen ver over de dertig graden

mainImage
Temperaturen ver over de dertig graden

Vandaag draait de wind naar zuidelijke richtingen. De zwakke zuidelijke wind (1 tot 2 Beaufort) voert continentale lucht aan, waardoor de temperatuur in dinsdagmiddag in Ridderkerk kan oplopen naar 34, plaatselijk 35 of 36 graden.

Er is een grote kans op smog door ozon. Het weerbeeld bestaat aanvankelijk alleen maar uit zon, door de warmte worden later op de dag steeds forsere stapelwolken gevormd. Enkele stapelwolken kunnen in de loop van dinsdagavond uitgroeien tot het buienstadium, daarbij is onweer niet uitgesloten. De buien hebben echter een plaatselijk karakter, er zijn ook plaatsen in het Rijnmondgebied waar geen druppel zou kunnen vallen.

In de nacht naar woensdag is de kans op onweersbuien groter, er kunnen pittige exemplaren over trekken. Wederom hebben de buien een plaatselijk karakter. De minima liggen rond 21 graden Celsius, waardoor we van de 5e tropennacht van het jaar kunnen spreken. Normaal komen er jaarlijks 1, hooguit 2 tropennachten voor in onze regio. De wind is overwegend matig (3 tot 4 Beaufort).

Woensdag wordt met een naar zuid draaiende wind (2 tot 3 Beaufort) nog steeds warme lucht aangevoerd. De middagtemperaturen liggen in de Rijnmondregio rond 25 graden Celsius. Overdag zijn er zonnige perioden en bewolkte momenten. De kans op een regenbui of onweersbui is overdag klein.


Foto: Digitaal Dagblad