Technisch probleem in nieuwe reisdocumenten

mainImage
Technisch probleem in nieuwe reisdocumenten

Bij de productie van een aantal reisdocumenten, die zijn afgegeven in de periode tussen 1 april tot en met 30 juni, is een technische fout geslopen. Het reisdocument is echter wel gewoon geldig en kan worden gebruikt om te reizen.

Bij de productie van circa 5000 paspoorten en identiteitskaarten heeft zich een technisch probleem voorgedaan. Hierdoor kan het voorkomen dat één van de elektronische echtheidskenmerken in sommige reisdocumenten niet werkt. Hoewel er geen signalen bekend zijn dat deze productiefout tot problemen heeft geleid bij grenscontroles, ontvangen de mensen die mogelijk de productiefout in hun reisdocument hebben, wel een brief hoe dit te controleren. Daarnaast is een aantal maatregelen genomen. Dat schrijft staatssecretaris Knops vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het gaat om paspoorten en identiteitskaarten met serienummer '03'. Mensen die in het bezit zijn van een reisdocument waarbij de fout mogelijk is opgetreden ontvangen hierover een brief. Via de BZK-ID app kun je zelf controleren of er iets mis is met uw identiteitskaart of paspoort. Of ga tijdens openingstijden langs bij het gemeentehuis om je document te laten controleren. Als er iets mis is met het reisdocument kun je gratis een nieuw reisdocument aanvragen.
Kijk voor meer informatie hier

Foto: Rijksoverheid.nl


Foto: Digitaal Dagblad