Stichting Rolf zoekt musicalacteurs

mainImage
Stichting Rolf zoekt musicalacteurs

In de periode tot juni 2019 realiseert de Stichting Rolf in theater Zuidplein de musical ‘Rolf en de strijd om het graafschap Holland’. Met mogelijk een voortzetting in september 2019 in theater het Kruispunt in Barendrecht.
Deze musical is een vervolg op het grote succes van 2007 ‘Rolf en het ontstaan van de dorpen op West-IJsselmonde of gewoon ‘Rolf De Musical’. Deze musical werd door circa 5000 enthousiaste inwoners van West-IJsselmonde bekeken. Velen gaven achteraf te kennen ook de musical graag te hebben willen zien maar waren te laat.

Het is een musical die gespeeld wordt door vrijwilligers maar geproduceerd door professionals. De regie is in handen van John de Heij die ook de vorige musical heeft geregisseerd en de producties van Titanic en Troje. De muziek is in handen van Michiel de Jong en René Baas. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de muzikale kant van Titanic en Troje.

De leden van de stichting zijn nu opzoek naar enthousiaste acteurs van alle leeftijden, vanaf 8 jaar, die graag als vrijwilliger in de historische musical willen spelen. Dat betekent dat zij vanaf medio september 2018 iedere woensdagavond om 19.00 uur oefenen in de Don Boscoschool aan de Havendam in Rhoon. Daarnaast dienen deze acteurs zich te realiseren dat zij in de periode 10 tot en met 16 juni 2019 zowel ’s middags als ’s avonds beschikbaar moeten zijn en eventueel nog een week in september.

De Stichting Rolf beijvert zich om vooral de schoolgaande jeugd te interesseren in ons erfgoed. Dat wil zeggen dat de basisscholen en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs de kans moeten krijgen tegen een gereduceerd tarief de musical in de middag te kunnen meemaken. Het gaat daarbij om woensdag 12-6, donderdag 13-6 en vrijdagmiddag 14-6 2019. Ouders van leerplichtige kinderen wordt gevraagd hierbij contact op te nemen met de school van hun kind alvorens zich op te geven voor deelname. Rotterdamse scholen die hieraan willen deelnemen kunnen contact opnemen met Hein v/d Bemt, projectleider erfgoededucatie Rotterdam via 06-10037449 of [email protected] Scholen in Barendrecht kunnen contact opnemen met KCR-Barendrecht: Femke v/d Wiel via tel.010-2681463.

Houd je van dansen, zingen en durf je te acteren? Vind je het leuk om de geschiedenis van onze regio te doen herleven? Meld je dan aan als acteur via de website van de Stichting Rolf. De eerste auditie vindt plaats op dinsdagavond 26 juni 2018 om 19.00 uur in de Don Boscoschool aan de Havendam in Rhoon.

Voor meer informatie zie: www.musicalrolf.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad