Staking OV: weinig tot geen bussen

mainImage
Staking OV: weinig tot geen bussen

Ridderkerkers die aangewezen zijn op het openbaar vervoer zullen maandag en dinsdag grote hinder ondervinden van de aangekondigde staking.

Arriva geeft aan dat er vrijwel geen bussen van hun maatschappij de weg op zullen gaan. De vervoerder adviseert je op haar website voor alternatief vervoer te zorgen. De Waterbus in Zuid-Holland vaart wel gewoon.

Bij de RET ligt het wat ingewikkelder, omdat de medewerkers daar onder verschillende CAO's vallen. De vakbonden FNV en CNV hebben hun leden opgeroepen om mee te doen aan de landelijke stakingsdagen in het streekvervoer. De vakbonden staken omdat het cao-akkoord dat eerder gesloten werd, niet is goedgekeurd door hun achterban. Onder deze CAO vallen ongeveer 240 RET-medewerkers. Op hen is de stakingsoproep van de bonden van toepassing. De stakingsoproep geldt niet voor de RET-medewerkers die vallen onder cao RET NV. Alle ritten van busmedewerkers die vallen onder de cao RET NV, worden (net als die van tram en metro) gewoon uitgevoerd.

De RET verwacht dat er op meerdere buslijnen ritten gaan uitvallen en dat er een verstoorde dienstregeling gereden wordt. De grootste hinder van uitval van busritten is te verwachten in de omgeving Ridderkerk en Krimpen.

Beide vervoerders adviseren je om via de reisplanner te kijken welke busritten uitvallen.

Bron: websites Arriva en RET


Foto: Digitaal Dagblad