Stagevergoedingen stijgen fors

mainImage
Stagevergoedingen stijgen fors

De vergoedingen die hbo- en wo-stagiairs krijgen zijn in twee jaar tijd fors gestegen. De gemiddelde stagevergoeding steeg met liefst 12 procent, van 524 naar 588 euro per maand. Dat blijkt uit onderzoek naar totaal 1.187 stageplaatsen door Magnet.me, het in Rotterdam gevestigde Nederlands-Britse carrièrenetwerk voor studenten en starters op de arbeidsmarkt.

Hoewel de stijging over de hele linie en in vrijwel alle branches zichtbaar is, is met name de stijging bij de best betaalde stageplaatsen opvallend. De vijf best betaalde stageplaatsen van Nederland leveren in totaal ruim 44 procent meer op dan twee jaar geleden.

“We horen al een tijd over toenemende krapte op de arbeidsmarkt en dat vertaalt zich nu ook naar euro’s voor stagiairs'', aldus Magnet.me-founder Vincent Karremans. ''Bedrijven en organisaties willen het grootste talent zo vroeg mogelijk binnenhalen en zijn duidelijk bereid daar steeds meer geld voor uit te trekken.”

Met stip op één staat het Associate Consultant Internship bij EY-Parthenon. De maandelijkse vergoeding bedraagt daar maar liefst 3.000 euro per maand. Na EY-Parthenon volgen stageplaatsen bij Procter & Gamble met 1.200 euro en LOGEX met 1.000 euro. Karremans: “In de top is de War for talent echt losgebarsten.”
Foto: Digitaal Dagblad