Scouts Sint Joris op Landelijke Scoutingwedstrijden

mainImage
Scouts Sint Joris op Landelijke Scoutingwedstrijden

Tijdens het Pinksterweekend heeft een team van 5 Scouts van Sint Joris deelgenomen aan de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW). Op de LSW werd door 650 Scouts uit heel Nederland gestreden om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. Mandy, Aileen, Ashley, Julietta en Suzanne van de Padvindsters van Sint Joris deden dit weekend als ploeg 18, “de Space shuttles” voor het eerst mee en eindigden op een keurige 64ste plaats van de 106 deelnemende ploegen. Thema van de LSW was 'The big Bang'.

Voorrondes
Meedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden kan niet zomaar. Tijdens voorrondes in de 46 regio’s van Scouting Nederland is besloten welke Scoutinggroepen goed genoeg zijn om deel te nemen. Ruim 22.000 Scouts in de leeftijd van 11-15 jaar gingen tijdens deze Regionale Scoutingwedstrijden de strijd al aan met alle groepen uit hun Scoutingregio. Alleen de besten mochten door naar de LSW in Baarn. Zij vertegenwoordigen hun Scoutinggroep én regio. De Padvindsters van Scouting Sint Joris werden tijdens de Regionale Scoutingwedstrijden 3e en plaatsten zich zo voor de LSW. Ze vertegenwoordigen hun Scoutinggroep en Scoutingregio Rond de Rotte. Tijdens dit weekend is er geen eigen leiding aanwezig van de Scouts en streden ze geheel zelfstandig om de titel.

Samenwerking
Tijdens de LSW worden Scouts getest op échte Scoutingvaardigheden en werden gedurende het hele weekend beoordeeld op hun inzet en samenwerking. De Scouts bouwden zelf hun kampterrein op en liepen een tocht van 15 km. Daarnaast kwamen ook theater-, sport- en creatieve activiteiten aan bod. Naast een wedstrijd om de titel “ beste Scoutinggroep” was de LSW voor de Scouts bovenal een fantastisch weekend met veel lol.

Scouting Sint Joris.
Voor meer informatie over Scouting Sint Joris kan contact opgenomen worden via [email protected]. Meer informatie over Sint Joris vindt u ook op www.sint-joris.nl. Ook zoekt men voor enkele leeftijdsgroepen nog vrijwilligers. Hierover staat ook meer informatie op de website.


Foto: Digitaal Dagblad