Rob de Ruijter neemt onduidelijkheden rondom uitvaart weg

mainImage
Rob de Ruijter neemt onduidelijkheden rondom uitvaart weg

Wanneer iemand in je nabije omgeving overlijdt, kom je vaak in de zogeheten achtbaan terecht. Niet alleen op het emotionele vlak, maar ook voor wat betreft de administratie en het regelen van de uitvaart. Nabestaanden worden soms geacht keuzes te maken in een zeer kort tijdsbestek. Zo komt Rob de Ruijter van Uitvaartverzorging Ridderkerk het nog vaak tegen dat mensen denken dat een uitvaart via zijn organisatie niet mogelijk is, omdat ze bij een andere partij verzekerd zijn. Dat misverstand wil hij graag wegnemen.

Polis
Vooral in de gevallen waarbij een overlijden onverwachts komt, is het voor de nabestaanden erg lastig om een breed overzicht van de mogelijkheden te overzien. En dat is logisch. De map met de polissen en verzekeringspapieren wordt er dan bij gehaald om het telefoonnummer van de verzekeringsmaatschappij te bellen, waarna deze aan de slag gaat. De Ruijter wijst erop dat dat niet noodzakelijk is. “Zeker in de situatie waarbij een overlijden onverwacht komt, belt men direct het nummer dat in de papieren van de uitvaartpolis vermeld staat. Vanaf dat moment neemt de verzekeringsmaatschappij het over en wordt de uitvaart verzorgd door bijvoorbeeld een maatschappij als Yarden, Ardanta, DELA of Monuta. Veel mensen weten echter niet dat men ook gewoon de keuze voor een andere uitvaartverzorger kan maken. Zij vinden het achteraf soms spijtig dat ze daarvan niet op de hoogte waren.”

Dat ligt dus anders. De verzekeringsmaatschappij keert uit, maar de nabestaanden zijn niet verplicht de uitvaart ook via hen te laten verzorgen. “Vaak staat er in de polis een bedrag genoemd dat wordt uitgekeerd voor de kosten van de uitvaart. In andere gevallen wordt er een overzicht gegeven welke onderdelen van de uitvaart er vergoed worden. Deze symboliseren echter altijd een bepaald bedrag, dat voor de uitvaart besteed mag worden.”

Daarom adviseert de uitvaartverzorger om alles goed op papier te hebben en ook de mensen om je heen te informeren. Je kunt daarvoor ook gewoon met Rob of zijn vrouw Jacqueline een keer vrijblijvend een afspraak maken. “Omdat mensen vaak geen idee hebben wat er mogelijk is, vinden wij het geen probleem om de mogelijkheden door te nemen, jong of oud, ziek of gezond.”

Meer informatie?

Uitvaartverzorging Ridderkerk
Lagendijk 191
2981 EL Ridderkerk
T 0180 - 430 300 / M 06 - 1008 6359
www.uitvaartverzorgingridderkerk.nl


Foto: Digitaal Dagblad