Rijsoordse molen geopend op Nationale Molendag

mainImage
Rijsoordse molen geopend op Nationale Molendag

Het tweede weekend van de maand mei staat Nederland weer als vanouds in het teken van de Nationale Molendagen. Er zullen dan zoveel mogelijk molens draaien/malen in Nederland op zaterdag 12 mei en/of zondag 13 mei. Bovendien zijn de molens ook nog eens vaak te bezichtigen. Ook de Rijsoordse molen neemt weer deel aan dit evenement.

Op zaterdag 12 mei zal De Rijsoordse Molen zijn deuren openstellen voor belangstellenden en zullen de vrijwilligers van Stichting De Rijsoordse Molen alle tijd nemen om u alles te vertellen over de werking van de molen en zijn geschiedenis.

Als vanouds zal de toegangsweg bij de molen, die gelegen is aan Waalweg 11 in Rijsoord, weer gesierd zijn met vlaggen van sponsoren welke de molen een warm hart toedragen. De molen is geopend van 10:00 uur tot 16:30 uur.

Verder zullen er heerlijke broodproducten van Bakkerij van der Waal en Molenproducten verkocht worden (Volkorentarwe – en speltmeel, Tarwe – en Speltbloem) Pannenkoeken en Eierkoekenmix en diverse Cakemixen.

Toegang tot de molen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd van harte welkom. Deze kunt u deponeren in de gele bus die altijd aan de deur hangt als de molen geopend is. Uw bijdrage zal geheel worden benut voor het onderhoud van deze mooie molen uit 1822.

Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van de molen, en blijf op de hoogte van het wel en wee van de molen via www.facebook.com/rijsoordsemolen of bekijk de website via www.derijsoordsemolen.com


Foto: Digitaal Dagblad