Rijsoord maakt zich op voor doorkomst Roparun

mainImage
Rijsoord maakt zich op voor doorkomst Roparun

Vanaf 2012 komt de Roparun (vanuit Hamburg) door Rijsoord. Door een aantal enthousiaste mensen vanuit het Wijkideeteam Rijsoord wordt er ook dit jaar weer een doortocht georganiseerd worden. Compleet met speaker, terras, springkussen, schminken etc. Dit gebeurt allemaal op de hoek van de Lagendijk en Rijksstraatweg ter hoogte van restaurant Bardot. De Roparunners waren voorgaande jaren verheugd en verrast dat er in Rijsoord deze doorkomst voor hen was opgezet. Het geeft deelnemers een extra steuntje in de rug voor hun zware laatste zware 20 kilometers tot de finish op de Coolsingel.

De Rezoordse Kraaien
Het vorig jaar succesvolle team (223) uit Rijsoord zal ook dit jaar weer (op)draven om weer een fiks bedrag met elkaar bijeen te lopen. In 2017 konden zij € 23.800,00 overmaken naar de Stichting Roparun. Vorig jaar waren er met vele honderden bezoekers, families, sponsoren en supporters in Rijsoord. Vreugdetranen en een emotionele ontvangst was er op de Lagendijk. De doorkomstcommissie zal ook dit jaar weer aandacht aan het Rijsoordteam besteden, een extra premie zal er waarschijnlijk weer klaarliggen. Maar ook de andere teams zullen met heel veel enthousiasme op Rijsoord worden ontvangen.

De Rezoordse Kraaienrun op 12 mei
Op zaterdag 12 mei wordt voorafgaand aan de wielerronde “De Draai Rond de Kraai” de tweede Rezoordse Kraaienrun georganiseerd. De opbrengst is voor de Roparun. Om 11.45 uur starten de lopers voor de 5 of 10 kilometer door Rijsoord en om 12.00 uur start de Kleine Kraaienloop voor kinderen tot 10 jaar.

Doorkomst Roparun
De Roparunners komen op tweede pinksterdag over de Lagendijk, Rijksstraatweg en Noldijk door Rijsoord. De verwachting is dat er zo’n 100 ploegen starten vanuit Hamburg. De verwachte doorkomsten van de meeste deelnemers is tussen 10.00 en 16.30 uur.

Er is wederom een folder gemaakt, die in Rijsoord zal worden verspreid, met daarop informatie vanuit de organisatie en met logo’s van bedrijven, verenigingen, organisaties of particulieren die de organisatie financieel ondersteunen. De organisatie kon vorig jaar de kosten heel laag houden en zo’n € 2.000,00 overmaken op de bankrekeningen van diversen ploegen van Roparun. Ook dit jaar zal het te schenken bedrag verdeeld worden over een aantal teams en dit zal tijdens de doorkomst bekend worden gemaakt. Welzijn Ridderkerk zorgt voor een springkussen voor de kinderen.

De organisatoren staan open voor meer initiatieven en ideeën om de doorkomst te ondersteunen. Indien bedrijven, verenigingen, scholen, organisaties en particulieren wat op andere wijze willen bijdragen is dit uiteraard mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met Wim van Wingerden, mail: [email protected] of telefonisch via 0180-427183 en 06-51816498.


| Foto: Digitaal Dagblad