Project 0180 leert je voor jezelf op te komen

mainImage
Project 0180 leert je voor jezelf op te komen

Project 0180 is onderdeel van Welzijn Ridderkerk en richt zich voornamelijk op jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar die onvoldoende sociaal weerbaar zijn. Door het gebrek aan sociale weerbaarheid is de kans groot dat zij slachtoffer worden van pesterijen.

Als je weerbaar bent kun je op een passende manier opkomen voor jezelf. Je kunt dan met respect voor de ander je grenzen trekken. Het voorkomt machtsmisbruik of geweldservaringen en de kans is groter dat het geweld stopt als je effectief reageert.
Deze training verstevigt het zelfvertrouwen, motoriek, kracht en conditie. Op een sportieve manier trainen de deelnemers met elkaar hoe om te gaan met allerlei mogelijke gevaren van bedreiging en intimidatie die ze als kind en jongere op straat en op het schoolplein tegen kunnen komen. Ze leren van en met elkaar wat hun eigen grenzen zijn en hoe om te gaan met die van anderen.

Tijdens dit kosteloze project staan boksen, weerbaarheidstraining en zelfverdediging op het programma. Op maandag, dinsdag (Girls only), woensdag en donderdag wordt er getraind in de Loods aan de PC Hooftstraat 4a.
De tijden van deze trainingen zijn; 15:30-17:00 uur.
Op woensdag is er een extra uur bij gekomen namelijk 14:30-15:30 uur. Dit uur is alleen op afspraak en wordt gebruikt voor individuele begeleiding van de deelnemers.

Wil je meer informatie of vrijblijvend een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Gertjan Kroon van Welzijn Ridderkerk via [email protected] of 06-21521992.


Foto: Digitaal Dagblad