Politie waarschuwt, ‘gewoon wettelijk verboden’

mainImage
Politie waarschuwt, ‘gewoon wettelijk verboden’

De temperaturen lopen deze dagen weer aardig op en daarom waarschuwt de politie om baby’s en dieren niet in de auto achter te laten. Nog steeds krijgen de hulpdiensten hier geregeld meldingen over binnen.

‘Als het buiten 24 graden is, is het in een auto na een half uur al 43 graden. Wanneer de lichaamstemperatuur van bijvoorbeeld een hond 42 graden is, kan het bloed niet meer goed worden rondgepompt omdat deze stroperig wordt. Hierdoor kan een hond overlijden. Daarnaast is het gewoon wettelijk verboden om de gezondheid of het welzijn van een dier te benadelen. Een eigenaar is het verboden aan een dier de nodige verzorging te onthouden,’ aldus de politie. ‘Neem je hond of baby niet mee in de auto als je boodschappen gaat doen. Je wilt toch niet dat jouw hond of baby in coma raakt, ernstig letsel overhoudt of erger, dood gaat.’

Zie jij een hond/ baby in de problemen in een auto? Bel dan 112 of 144. De politie en dierenambulance zullen ter plaatse komen om de hond te bevrijden en de nodige hulp te verlenen.

Bron: Zoetermeers Dagblad


Foto: Digitaal Dagblad