Partijen streekvervoer niet nader tot elkaar

mainImage
Partijen streekvervoer niet nader tot elkaar

De tweede dag van de landelijke staking in het streekvervoer verliep donderdag ongeveer net zo als de eerste. Dat is de indruk van zowel de bonden als de werkgevers. Maar over de actiebereidheid lopen de meningen, net als woensdag, wederom uiteen. De bonden CNV en FNV zeggen dat 85 procent van de bussen niet reed, de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) houdt het op 25 tot 40 procent.

Wel werd donderdag minder vaak melding gemaakt van intimidatie, over en weer, tussen werkwillige en stakende chauffeurs.

Vandaag is de derde stakingsdag voor een betere cao. ”In de loop van de dag moet duidelijk worden of er in het weekeinde en de dagen daarna ook wordt gestaakt”, aldus een CNV-woordvoerder. Het hangt ervan af of de partijen in gesprekken nader tot elkaar kunnen komen ”Daar is nu moeilijk iets over te zeggen. Er is geen verandering merkbaar: niet in negatieve zin, maar ook niet positief.”

Deze dagen reden er dus wel bussen van RET (zoals de 144, foto) en Arriva, alleen met een zeer onregelmatige frequentie.


Foto: Digitaal Dagblad