Open dag Woonvisie vanwege eeuwfeest

mainImage
Open dag Woonvisie vanwege eeuwfeest

Op 11 november bestond Woonvisie 100 jaar. Dat wordt morgen, woensdag 14 november, gevierd met een open dag waarop huurders en belangstellenden het verbouwde kantoor kunnen bezichtigen en kunnen genieten van een hapje, drankje en muzikale begeleiding van ‘de Flamingo’s’. De open dag is van 14.00 tot 18.30 uur aan het Koningsplein 50 te Ridderkerk.

Historie
Op 11 november 1918, werd Patrimoniums Woningstichting (PWS) opgericht door vijf arbeiders in Ridderkerk. De woningstichting ging voortvarend aan de slag met het bouwen van woningen. In 1921 kregen de eerste 87 huurders de sleutel van hun woning in het centrum van Ridderkerk.

PWS en Woningstichting Ridderstede (voorheen het Gemeentelijk Woningbedrijf) zijn op 31 december 1997 gefuseerd en vanaf dat moment verder gegaan als Stichting Woonvisie. Wat begon met vijf mannen en 87 woningen, is nu, 100 jaar later een corporatie met ongeveer 90 medewerkers en ruim 9300 woningen.

Directeur-bestuurder Alfred van den Bosch: “Ik ben trots op wat Woonvisie heeft bereikt in de afgelopen 100 jaar. Dat we dit jubileum kunnen vieren is mede dankzij de inzet en toewijding van onze voorgangers.”


| Foto: Digitaal Dagblad