Op zoek naar 'kriebeldiertjes'

mainImage
Op zoek naar 'kriebeldiertjes'

In de week van 27 september t/m 4 oktober zijn de landelijke IVN-bodemdierendagen. Waar blijven toch al die bladeren die in de herfst van de takken vallen? Die worden opgeruimd door miljarden kleine beestjes. Al die bodemdiertjes kunnen erg van elkaar verschillen. Er zijn beestjes die kruipen, beestjes die graven, beestjes die vliegen en beestjes die glijden. De één heeft geen poten, de ander wel 400. En omdat er zo veel bodemdieren zijn, is het niet moeilijk om er één te vinden. Pas als je door vergrootglazen kijkt, zie je hoe mooi veel wriemelbeestjes zijn.

Woensdagmiddag 3 oktober kun je terecht bij Natuurvereniging Eiland IJsselmonde in Ridderkerk en in Barendrecht. Men gaat samen op zoek naar bodemdiertjes. Slakken, larven van vliegen, duizendpoten, miljoenpoten, pissebedden… ze liggen allemaal voor het opscheppen. Eigenlijk alles wat je ook in de strooisellaag vindt. Met loeppotjes en microscopen zijn die kleine diertjes tot in detail te bekijken. Vooral kinderen zijn er niet bij weg te slaan.

Bodem/kriebeldiertjes zoeken
Ridderkerk: Om 13.45 en 15.00 uur (2 groepen) kun je kriebeldiertjes zoeken bij het NME Centrum “de Groene Draak” in het Reijerpark.
Aanmelden via deze link of telefonisch via 0180- 419028.
Foto: Digitaal Dagblad