Ook dit weekend nog werkzaamheden A16

mainImage
Ook dit weekend nog werkzaamheden A16

Rijkswaterstaat voert ook dit weekend nog onderhoudswerkzaamheden uit op de snelweg A16 vanuit Breda richting Rotterdam. Daarom zijn er minder rijstroken beschikbaar voor het verkeer.

Van vrijdag 3 augustus 22.00 uur tot zondag 5 augustus 08.00 uur vinden er werkzaamheden plaats tussen de aansluiting met de autoweg N3 en knooppunt Ridderkerk-Zuid. De snelweg A16 blijft daarbij gedeeltelijk open; voor verkeer vanuit Breda richting Rotterdam zijn er overdag 2 rijstroken beschikbaar. ’s Nachts is er 1 rijstrook open.

Afsluitingen
Dit weekend is de toerit Dordrecht Centrum (21) richting Rotterdam afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 5 tot 10 minuten.

Omleidingsroutes
Verkeer vanuit Dordrecht richting Rotterdam wordt omgeleid via de A16 richting Breda. Bij de aansluiting met de N3 keert het verkeer en rijdt weer over de A16 richting Rotterdam terug. Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Bijzonderheden
Hulp- en nooddiensten kunnen bij spoed gebruikmaken van het werkvak op de A16. Lijn 143 maakt in de bovenstaande weekenden alleen gebruik van dit traject, maar rijdt niet tussen 22.00 uur en 09.00 uur. Van 09.00 uur tot 10.30 uur rijdt lijn 143 via de Brugweg en de Stadsbrug.

Over de werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden herstelt Rijkswaterstaat het beton. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het onderhoudsprogramma dat Rijkswaterstaat in de provincie Zuid-Holland in 2018 uitvoert. In totaal gaat het om de renovatie van ongeveer 36 wegvakken en 82 bruggen, viaducten en/of tunnels.

Tekst en beeldrecht: Rijkswaterstaat


Foto: Digitaal Dagblad